"În sfârșit, v-am auzit!" Facebook anunţă oficial că lucrează la crearea butonului "Dislike"

"În sfârșit, v-am auzit!" Facebook anunţă oficial că lucrează la crearea butonului "Dislike"
Foto: mashable.com

Facebook a anunțat că lucrează la un buton ”dislike” și că va realiza ”curând” teste, informează EFE și AFP, citate de Agerpres. Anunțul vine după mai multe insistențe din partea utilizatorilor, care doreau să poată folosi un astfel de buton.

„În sfârșit v-am auzit”, a declarat directorul general și fondatorul grupului, Mark Zuckerberg, în cadrul unei sesiuni de întrebări-răspunsuri deschisă publicului la Menlo Park, în Silicon Valley.

„Oamenii cer butonul dislike de mulți ani, iar azi este o zi specială, pentru că este ziua în care pot spune că lucrăm la acest lucru și suntem aproape să demarăm un test. Nu vrem să creăm doar butonul ‘nu-mi place’, pentru că nu vrem să transformăm Facebook într-un forum în care oamenii să voteze pro sau contra a ceea ce postează ceilalți”, a mai spus Zuckerberg.

El a răspuns unei întrebări online pusă de un utilizator al rețelei din Cairo, care l-a întrebat de ce nu există butoane „regret”, „interesant” sau „îmi displace”, în plus față de butonul „îmi place”.

Fondatorul Facebook a mai spus că utilizatorii vor mai ales să exprime ”empatie” , dar nu se simt în largul lor să folosească butonul ”îmi pace” pentru evenimente triste, precum decesele sau cele legate de criza refugiaților.

„Este important să le oferim și alte opțiuni decât simplul ‘like’ pentru a-și exprima repede emoțiile sau pentru a-și împărtăși sentimentele față de o postare”, a explicat Zuckerberg, care a recunoscut că este ”uimitor de complicat” de pus în aplicare.

Tags: