Încărcătorul unic pentru telefoane a primit votul final / De când va fi obligatoriu

Încărcătorul unic pentru telefoane a primit votul final / De când va fi obligatoriu
Foto: Pixabay

A fost acordat votul final în ceea ce privește existența unui încărcător pentru telefoane unic la nivelul Uniunii Europene, indiferent de producător.

Astfel, telefoanele mobile şi alte dispozitive electronice din Uniune vor trebui să aibă un echipament standard de încărcare începând din anul 2024, conform unei propuneri legislative care a primit luni acordul final din partea statelor membre, notează spotmedia.ro.

„Nu va mai fi nevoie să se cumpere un încărcător diferit de fiecare dată când se achiziţionează un nou telefon mobil sau un dispozitiv similar”, se arată într-un comunicat al Consiliului UE, relatează DPA.

Încărcător unic pentru toate statele Uniunii Europene

Astfel, votul final a venit în cursul zilei de luni, din partea miniştrilor mediului din statele membre UE, și confirmă votul recent al Parlamentului European în favoarea unui încărcător unic.

Conform acordului, USB-C va deveni mufa standard de încărcare în UE. Printre celelalte dispozitive electronice incluse în acord se numără tabletele, e-reader-ele, camerele digitale, căştile şi boxele portabile, mai scrie sursa citată.

Jozef Síkela, ministrul Industriei din Cehia, a concluzionat că „a avea un încărcător care se potriveşte cu mai multe dispozitive va economisi bani şi timp şi va contribui, de asemenea, la reducerea deşeurilor electronice”.

Urmăriți B1TV.ro și pe