Inovație în China: Primul tramvai fără șine (VIDEO)

Inovație în China: Primul tramvai fără șine (VIDEO)

Primul tramvai fără șine a fost prezentat în provincia Hunan din China, informează B1 TV. Acesta rulează pe piste virtuale și reprezintă o soluție inovatoare de transport a viitorului. Tramvaiul imaginat de specialiștii chinezi folosește tehnologia senzorilor în locul șinelor metalice. Noile vehicule sunt electrice, pe baterii, au o viteză maximă de 70 km/h și pot parcurge 25 de km cu o încărcare de 10 minute.

Compania chineză lucrează la această tehnologie din 2013 și speră să aibă tramvaiele pe șosele până în 2018.

Inovație în China: Primul tramvai fără șine

#DIRECT_ONE_p6oqfu#

Tramvaiul inovativ poate transporta până la 307 de pasageri cu 3 compartimente, în ciuda faptului că are doar o lungime de aproximativ 32 de metri. Înălțimea lui este de aproximativ 3 metri. Pot fi adăugate mai mult de 3 compartimente și nu este necesară o conexiune fizică.

Vehiculul este echipat cu senzori care detectează dimensiunile drumului, permițându-i să urmeze rutele fără a fi nevoie de șine metalice, iar în cazul în care pe sistemul de navigație apare un ambuteiaj în față, acesta poate alege altă rută pentru a evita intersecția.

Sistemul de tranzit folosește roși de cauciuc pe un miez de plastic și are o nouă tehnologie protejată de dreptul de proprietate a societății feroviare chineze. Aceasta înseamnă că tramvaiele pot fi ghidate automat fără șine.

Chinezii spun că tramvaiul nou va costa de cinci ori mai puțin decât unul clasic, care valorează aproximativ 50 de milioane de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe