Inovație virtuală. Un nou soft reproduce expresiile faciale ale unei persoane, la un alt individ din orice videoclip posibil (VIDEO)

Inovație virtuală. Un nou soft reproduce expresiile faciale ale unei persoane, la un alt individ din orice videoclip posibil (VIDEO)

Cum ar fi ca Vladimir Putin să vorbească ceea ce vrei tu? Sau Donald Trump? Sau fostul președinte al SUA, George W. Bush? acest lucru este acum posibil, printr-o aplicație ingenioasă realizată de câțiva studenți.

O echipă de cercetători ar reușit să creeze un software care reușește să manipuleze chipul cuiva dintr-un videoclip. Potrivit site-ului qz.com, softul utilizează metode de recunoaștere facială a unui videoclip de 15 secunde, apoi creează un model 3D care poate reda expresiile faciale ale unei persoane filmate, pe modelul virtual al unei celebrități.

Aceeiași cercetători au mai încercat un proiect asemănător și în trecut, dar modelul de atunci al softului folosea datele unor camere 3D speciale. De această dată, noul soft poate fi folosit cu orice tip de cameră și cu orice video înregistrat.

Inovație în noul soft pentru modificare faciala virtuală

German scientists know how to make Putin or Trump say anything

This scientist can make Donald Trump say anything. It’s the kind of special effect that can cost millions, but he’s doing it with YouTube and a webcam.

Posted by Quartz on Wednesday, April 6, 2016

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:38 - Soldații din Azerbaidjan împușcă fără milă un grup de soldați armeni, luați prizonieri (video)
07:18 - Volodimir Zelenski anunţă eliberarea a două localităţi din regiunea Herson
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt