Internetul din China a fost afectat de cel mai important atac informatic din istorie: A perturbat accesul la site-urile găzduite în țară

Internetul din China a fost afectat de cel mai important atac informatic din istorie: A perturbat accesul la site-urile găzduite în țară
Foto: smh.com.au

China, patria hackerilor, a fost ținta unui atac informatic de mare amploare, acesta fiind clasificat drept ”cel mai important de până în prezent”. Potrivit unei agenții semiguvernamentale citată de AFP, accesul la site-urile găzduite în țară au fost puternic perturbate.

Centrul chinez de informații pricind Internetul a declarat, prin intermediul unui comunicat, că site-urile cu extensia ”.cn” au fost vizate, duminică dimineața, de un atac de negare de serviciu (DdoS) timp de aproximativ două ore.

Un asemenea atac constă în inundarea cu cereri a unui server informatic până la blocarea sa sau perturbarea puternică a funcționării sale.

După câteva ore a avut loc un al doilea atac DDoS ce a sporit în intensitate și a constituit ”cel mai grav atac suferit vreodată” de rețeaua chineză.

În repetate rânduri, Washington a denunțat atacuri informatice venind din China, vizând site-urile de Internet ale unor organizații guvernamentale americane. Pe de altă parte, Beijingul s-a apărat afirmând că și China este victima unor astfel de atacuri.  

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului