Italia: Doi frați, arestați pentru atacuri cibernetice asupra email-urilor unor oficiali. Matteo Renzi și Mario Draghi, printre cei afectați 

Italia: Doi frați, arestați pentru atacuri cibernetice asupra email-urilor unor oficiali. Matteo Renzi și Mario Draghi, printre cei afectați 

Doi frați care au reușit să spargă conturile de email ale unor înalți oficiali au fost arestați marți de poliția din Peninsulă, informează CNBC.com. Printre cei ale căror mail-uri au fost sparte se numără inclusiv fostul premier Matteo Renzi și președintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi.

Giulio Occhionero (45 de ani), de profesie inginer în domeniul nuclear, și sora sa Francesca Maria Occhionero (48 de ani) sunt acuzați de furt de secrete de stat și atac cibernetic ilegal.

”Au fost atacate zeci de mii de conturi bancare, printre ele conturi deținute de bancheri, oameni de afaceri și chiar câțiva cardinali de la Vatican”, a declarat directorul unității de poliție cibernetică ce se ocupă de anchetă.

Potrivit anchetatorilor, Giulio Occhionero a creat malware-ul i-a permis accesul la conturile de email ale oficialilor. Afectați de atacul cibernetic au fost și ministrul culturii al Vaticanului, cardinalul Gianfranco Ravasi, fostul premier italian Mario Monti, precum și angajați la mai multe cabinete de avocatură, firme de contabilitate, sindicate și chiar firme de recuperări de creanțe.

Potrivit sirsei citate, au fost atacate circa 18.000 de conturi și au fost găsite în jur de 2.000 de parole de utilizator.