Jim Kail, om de afaceri american din industria comunicațiilor, pentru B1.RO: Am ales să folosim echipamente Huawei datorită prețului și calității produselor / Ce spune despre securitatea echipamentelor și tehnologia 5G (VIDEO)

Jim Kail, om de afaceri american din industria comunicațiilor, pentru B1.RO: Am ales să folosim echipamente Huawei datorită prețului și calității produselor / Ce spune despre securitatea echipamentelor și tehnologia 5G (VIDEO)

Tehnologia 5G în zonele rurale nu este un serviciu fiabil în următorii cinci ani. O spune Jim Kail, președinte și director executiv al Laurel Highland Total Communications, o companie care se axează pe implementarea conexiunilor broadband în comunitățile rurale din Statele Unite și care folosește echipamente Huawei. Într-un interviu pentru B1.ro, omul de afaceri american a vorbit despre motivele pentru care a ales să colaboreze cu compania din China, despre securitatea echipamentelor Huawei, precum și despre impactul pe care măsurile luate de SUA împotriva gigantului asiatic l-au avut asupra afacerii sale.

În cele aproape două decenii de activitate în domeniu, Jim Kail s-a ocupat, prin intermediul companiei sale, de construcția de rețele de fibră pentru locuințele din zonele rurale ale SUA, oferind servicii de televiziune, video și internet de mare viteză. Iar de ani buni, Laurel Highland Total Communications folosește echipamente Huawei.

Jim Kail, om de afaceri american din industria comunicațiilor, despre echipamentele Huawei

Jim Kail afirmă că a început să colaboreze cu compania asiatică datorită prețului atractiv al echipamentelor, care ulterior s-au dovedit a fi de foarte bună calitate.

”Ne-am uitat la produsele Huawei, la prețul foarte atractiv. Nu știam atunci cine este Huawei, din câte știu, compania nu era prezentă în mediul rural din SUA, cu toate că era o companie mare. În acea perioadă cred că avea venituri de 60 de miliarde. Erau foarte dornici să facă afaceri cu companii mici și ăsta este un lucru foarte neobișnuit pentru o companie de dimensiunea noastră, ca o companie așa mare să vrea să facă afaceri cu noi. Ei aveau tot interesul să facă totul să meargă bine în zonele rurale din SUA, a fost o ușă deschisă pentru ei pentru a intra pe piața americană. Din nou, a fost prețul. Nu știam nimic despre calitate, în acel moment, ne-am asumat un risc, dar prețul a fost foarte atractiv. (…) Și din momentul în care am luat această decizie, s-au dovedit a fi foarte de încredere din punctul de vedere al calității și suportul a fost, de asemenea, foarte bun. Lucrurile au mers bine, în afară de situația cu care ne confruntăm astăzi”, a declarat Jim Kail.

De altfel, acesta afirmă că ar lua din nou decizia de a folosi echipamente Huawei, ținând cont de prețul oferit și de calitatea produselor.

Întrebat dacă în opinia sa, există un pericol ascuns în echipamentele Huawei din punctul de vedere al securității, omul de afaceri american a precizat că nimeni nu a prezentat până acum vreo dovadă în acest sens, iar în ceea ce privește activitatea sa, nu a întâmpinat până acum incidente de securitate legate de echipamentele Huawei.

În ceea ce privește, faptul că administrația SUA a inclus compania chineză pe lista celor care au interdicție de a face afaceri pe teritoriul american, Jim Kail a precizat că în acest moment, compania sa nu mai poate cumpăra echipamentele de care are neevoie, motiv pentru care este o chestiune de timp până când va trebui să înlocuiască echipamentele Huawei.

”Problema este că nu mai putem cumpăra niciun echipament nou. Huawei nu mai face afaceri, oamenii de la Huawei cu care lucram nu mai sunt acolo pentru că nu mai pot vinde echipamente în SUA. A apărut multă incertitudine din cauza situației în care ne află acum și este doar o chestiune de timp până când va trebui să înlocuim echipamentele. Nu doar că nu putem face afaceri cu Huawei, chiar dacă am vrea, dar acum ne confruntăm cu faptul că va trebui să găsim o soluție alternativă ca să înlocuim echipamentele”, a mai spus Jim Kail.

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”