Lista aplicațiilor de pe smartphone ce te lasă fără date mobile, chiar dacă nu-ți folosești telefonul

Lista aplicațiilor de pe smartphone ce te lasă fără date mobile, chiar dacă nu-ți folosești telefonul
Foto simbol: Pixabay

Telefonul a căpătat un loc anume în viețile utilizatorilor. În medie, utilizatorul de smartphone se rezumă la cele 5-10 aplicații pe care le accesează zilnic, de la Facebook, până la TikTok, aceste aplicații joacă un rol mai mult sau mai puțin important în viața fiecărui utilizator. Chiar și așa, aceste aplicații sunt în stare să te lase fără internet, dacă nu ești atent. 

Ce aplicații populare te lasă fără date mobile?

Chiar dacă nu folosești telefonul, actualizările din fundal îți vor consuma destul trafic de internet. Prin intermediul datelor mobile, aplicațiile funcționează în mod constant pentru a putea să-ți afișeze în timp real ultimele mesaje pe Messenger sau pe Instagram. 

Chiar și așa, mesajele reprezintă ultima problemă în ecuația noastră. Traficul video este cel ce generează cel mai mare consum de date. O oră de streaming video full HD (1080p) te poate costa 1,5GB din traficul tău lunar, iar în cazul în care faci trecerea la 4k, costul se ridică până la 7,2GB pe oră vizionată.

Aplicațiile de pe tip mesagerie, precum Whatsapp, Instagram sau Messenger consumă cele mai puține date prin intermediul mesajelor, dar în cazul în care fotografiile trimise sunt descărcate, traficul poate să depășească 0.12GB, pentru o poză la calitate full HD.

Traficul audio reprezintă o proporție mică din totalul de date mobile consumate lunar, acesta reprezentând doar 0.2% din totalul de date. Pentru o oră de streaming audio la calitate superioară (320 Kbps), te va costa 0.12GB de date mobile. 

Cel mai mare trafic de date mobile îl au aplicațiile companiei Google și Facebook. YouTube reușește să consume cele mai multe date mobile, iar aplicațiile ce aparțin Facebook (Messenger, Whatsapp, Instagram, Facebook) se clasează pe locul 2 în topul consumatorilor de date mobile.

Ultima oră
22:02 - Președintele Cehiei a ajuns iar în spital, la câteva ore de la externare. Milos Zeman a fost testat pozitiv cu coronavirus
21:52 - Cristian Diaconescu: Am aflat din cifre că vor crește cheltuielile cu 5,4 miliarde și veniturile cu 4,3 miliarde, la un deficit de 7,13% din PIB. Suntem dincolo de orice limită acceptabilă pe deficitele europene (VIDEO)
21:34 - Bianca Drăgușanu nu mai e singură: „Vine dimineața și îmi spune ‘te iubesc'”. Cine i-a furat inima
21:32 - Robert Cazanciuc (PSD): Coaliția n-are nevoie să fie populistă / Regionalizarea e un mare proiect, nu știu dacă alegerile în două tururi reprezintă un proiect de care țara are nevoie (VIDEO)
21:29 - Armata Rusiei monitorizează USS Arleigh Burke la Marea Neagră. Distrugătorul american a venit pentru o patrulă de rutină „alături de aliații din NATO și de partenerii din regiune”
21:09 - Octavian Jurma: Valul 5 va debuta probabil la sfârșitul lunii februarie / Putem considera doza 3 ca o primă doză pentru situația în care ne aflăm (VIDEO)
21:06 - „Plouă” cu plăci de granit în București. Șoferii, în pericol (GALERIE FOTO)
21:04 - Tudor Gheorghe, mesaj dur pentru nevaccinați: „Nu mă încurcă faptul că nu vă vaccinați. Muriți în liniște”
20:58 - Smiley e sincer ca niciodată. Interpretul vorbește despre locul în care a crescut: „Este începutul poveștii de prietenie și iubire”
20:39 - Pentagonul anunță formarea unui grup pentru a investiga informațiile despre prezența unor OZN-uri în apropierea unor baze militare