Meta își închide una din rețelele sociale, fără un motiv

Meta își închide una din rețelele sociale, fără un motiv
Foto: Pixabay

Tuned, una din reţelele sociale mai mici, mai puţin cunoscute şi utilizate, deţinute de Meta, îşi va închide, în curând, porţile, după ce nu a reuşit să atragă suficienţi utilizatori pentru a-şi justifica existenţa, scrie News.

Aplicația a fost lansată cum ai puțin de doi ani în urmă și este predestinată cuplurilor. Acum, la mai puțin de două luni, gigantul american o va închide, în contextual politic și economic actual, pentru a încerca să reducă cheltuielile.

Utilizatorii au fost înștiințați prin e-mail

Recent, utilizatorii rețelei au primit un e-mail, prin care au fost înștiințați despre închiderea platformei. Potrivit sursei, aplicația va funcționa până pe 19 septembrie.

Reţeaua socială şi aplicaţia cu acelaşi nume au reprezentat unul din experimentele derulate de Meta, în încercarea de a găsi noi utilizatori dincolo de produsele actuale, care au de suferit din cauza TikTok.

Menirea acestei rețele a fost să asigure comunicarea dintre cupluri mai ușor.

Rețeaua Tuned este pentru cupluri

Oferea funcții speciale, dedicate acestora, printre care: însemnări, comunicare în scris, liste, fotografii şi filmări, quiz-uri şi muzică prin integrarea cu Spotify.

De asemenea, există o setare care asigura protecția „conținutului intim”. Permitea setarea unei parole și a blurului până la confirmarea identității.

Meta nu a oferit un motiv pentru închiderea acesteia. Se presupune că factorii decisive sunt performanța modestă a rețelei Tuned și faptul că gigantul American vrea să reducă cheltuielile.

Conform estimării Sensor Tower, de când există, Tuned a însumat 909.000 de download-uri pe Android şi iOS.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe