Meta lansează Community Chats, o nouă funcție de comunicare pentru Messenger. Cum funcționează

Meta lansează Community Chats, o nouă funcție de comunicare pentru Messenger. Cum funcționează
Foto: Pixabay

Numită Community Chats, aceasta facilitate copiază mai multe elemente de la Discord şi alte aplicaţii de comunicare.

Noua funcție permite grupurilor mari de Messenger să organizeze chat-urile pe categorii, inclusiv canale audio și video pentru discuții în timp real, chat-uri numai dedicate administratorilor pentru anunțuri și chat-uri de evenimente.

Community Chats funcționează la fel ca iscord, chaturile comunitare sunt concepute pentru a ușura urmărirea conversațiilor în mișcare rapidă care implică multe persoane.

„Construim chaturile comunitare ca o nouă modalitate de a intra în legătură cu oameni care vă împărtășesc interesele.

Peste 1 miliard de oameni folosesc Messenger pentru a comunica cu prietenii și, în curând, veți putea începe chaturile comunitare din Messenger, precum și din grupurile Facebook”, a scris Zuckerberg.

După ce principii funcționează

Discuţiile din grupuri pot fi organizate pe categorii. Categoriile pot fi stabilite în funcţie de conţinut sau de interesul participanţilor, iar utilizatorii comunică între ei pe marginea temelor alese, fără să fie neapărat prieteni virtuali, notează Playtech.

Noua funcție aduce ordine și control pentru grupurile mari, cu un număr impunător de membri. Fiecare utilizator poate adera la categoriile de discuţii de care este interesat, ignorând discuţiile despre subiecte care nu sunt de interes.

Deoarece probabil că vei interacționa cu străini, produsul va fi lansat cu instrumente de moderare care le permit administratorilor să elimine mesaje și să blocheze, să dezactiveze sau să suspende membrii grupului.

Chaturile comunitare pot fi pornite atât din Messenger, cât și din grupurile Facebook. Funcția va începe testarea acum și se va extinde la grupuri în săptămânile următoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe