Milioane de oameni au fost îndemnați să șteargă aplicația TikTok / Care sunt riscurile la care se expun

Milioane de oameni au fost îndemnați să șteargă aplicația TikTok / Care sunt riscurile la care se expun
Foto: Pixabay

Milioanele de oameni din UK au fost îndemnați de președintele comitetului de afaceri Externe al Marii Britanii să șteargă TikTok de pe telefoane, din cauza riscurilor de securitate.

ByteDance, compania care deține TikTok are sediul la Beijing și a negat că datele ar fi vreodată predate guvernului chinez.

Oamenii, avertizați să șteargă TikTok de pe telefoanele mobile

Deputatul conservator și șefa Comisiei de Afaceri Externe, Alicia Kearns, a spus că platforma reprezintă un risc serios de date și că „suntem naivi” cu privire la amenințarea pe care o reprezintă. Ea a mai spus că „Nu merită să ai această vulnerabilitate în telefon. Este sursa supremă de date pentru oricine are intenții ostile”.

În momentul în care Kearns a fost întrebată dacă aplicația TikTok ar trebui ștearsă de pe telefoanele mobile, ea a răspuns: „Fără îndoială”.

După ce angajații ByteDance au folosit datele culese de la TikTok pentru depistarea unor surse ale unor jurnaliști din Occident, îngrijorările în privința datelor personale au crescut, potrivit dcnews.ro.

În urma unei actualizări a politicii de confidențialitate a platformei s-a dezvăluit faptul că unii angajați ai companiei ar putea obține datele cu caracter personal în anumite circumstanțe. Desigur, Kearns a continuat că: „Toată lumea ar trebui să fie îngrijorată de asta”.

Cum au răspuns reprezentanții TikTok

„TikTok este utilizat de milioane de oameni din Marea Britanie și vrem să fim clari că pot avea încredere. Luăm măsuri cum ar fi stocarea datelor utilizatorilor din Marea Britanie în operațiunile centrelor noastre de date din Irlanda, începând cu acest an; reducerea în continuare a accesului angajaților la date și minimizarea fluxurilor de date în afara Europei. I-am scris dnei Kearns de mai multe ori pentru a ne asigura că are toate faptele și informațiile disponibile și așteptăm cu nerăbdare să avem un angajament constructiv cu ea cu privire la aceste probleme importante în viitorul apropiat”, a spus un purtător de cuvânt al platformei.

Alicia Kearns a spus că ar trebui să „devenim mult mai serioși în ceea ce privește protecția noastră” atunci când ne referim la TikTok.

Urmăriți B1TV.ro și pe