Milioane de utilizatori și-au închis conturile de Facebook, în urma dezvăluirilor făcute de Edward Snowden

Milioane de utilizatori și-au închis conturile de Facebook, în urma dezvăluirilor făcute de Edward Snowden

Dezvăluirile făcute de fostul consultant NSA Edward Snowden a determinat aproximativ nouă milioane de utilizatori americani și circa două milioane de utilizatori britanici să renunțe la conturile de pe rețeaua de socializare Faecbook, scrie Daily Mail.

„Oamenii devin mai precauţi cu privire la viaţa lor privată în spaţiul cibernetic din cauza unor istorii intens mediatizate precum informaţiile recente privind spionajul Agenţiei Naţionale de Securitate din SUA”, a declarat Brenda Wiederhold, reprezentanţă a revistei Cyberpsychology, Behaviour and Social Networking.

Revista a publicat rezultatele unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Viena cu privire la cauzele pentru care oamenii părăsesc Facebook.

Oamenii de ştiinţă au stabilit în urma analizei răspunsurilor date de aproximativ 600 de intervievaţi că cea mai frecventă cauza (48%) este preocuparea pentru confidenţialitatea vieţii private pe Internet. Pe locul doi (13,5%) se situează nemulţumirea generală faţă de serviciile Facebook.