Misiunea Inspiration4 a SpaceX este gata să se lanseze pe orbita Pământului. Detalii despre prima misiune complet civilă pe orbita Pământului

Misiunea Inspiration4 a SpaceX este gata să se lanseze pe orbita Pământului. Detalii despre prima misiune complet civilă pe orbita Pământului

Misiunea Inspiration4 a SpaceX este gata să se lanseze pe orbita Pământului miercuri (15 septembrie) și puteți urmări în direct istoricul decolare.

Webcast-ul de lansare va începe pe canalul YouTube al SpaceX miercuri la 3:45 p.m. EDT (1945 GMT) și va fi difuzat și pe Space.com, prin amabilitatea SpaceX. Fereastra de lansare de cinci ore de la Centrul Spațial Kennedy al NASA din Florida se deschide la 20:02. EDT (0002 GMT joi, 16 septembrie), scrie space.com.

De asemenea, aveți șansa să vă întâlniți practic cu cei patru membri ai echipajului Inspiration4, prima misiune complet civilă pe orbita Pământului, în timpul unei conferințe de presă de astăzi (14 septembrie), la 16:40. EDT (2040 GMT). Evenimentul va fi difuzat și pe canalul YouTube al SpaceX și pe Space.com.

Zborul în spațiu va fi fondatorul miliardarului Shift4 Payments, Jared Isaacman (care a rezervat misiunea și a plătit toate locurile); asistent medical Hayley Arceneaux;  comunicator științific Sian Proctor; și inginerul Chris Sembroski. Arceneaux a venit la bord printr-o invitație personală a lui Isaacman, în timp ce Proctor și Sembroski au câștigat concursuri legate de Inspiration4.

Dacă lansarea este întârziată din orice motiv, o oportunitate de rezervă este disponibilă la 20:05. EDT joi (16 septembrie; 0005 GMT vineri, 17 septembrie), au scris reprezentanții Inspiration4 într-un comunicat de presă recent. Condițiile meteo sunt în prezent cu 70% favorabile pentru prima fereastră de lansare de miercuri.