Multe dispozitive Google Pixel prezintă probleme grave după actualizarea la Android 12

Multe dispozitive Google Pixel prezintă probleme grave după actualizarea la Android 12
Foto simbol: Pixabay

Joi, 21 octombrie, Google a oferit acces terminalelor Pixel pentru actualizarea softwarelui la noua versiune, Android 12. Telefoanele Google Pixel 5 & 5a 5G, toate telefoanele din gama Google Pixel 4 și Google Pixel 3 au primit, ieri, această actualizare.

Dispozitivile sunt instabile și au o durată de viață a bateriei scăzută

Potrivit unui raport de astăzi, Phone Arena a anunțat că, imediat după instalarea celei mai noi actualizări software, mulți utilizatori au raportat că dispozitivele lor mobile au probleme serioase în ceea ce privește stabilitatea telefonului și durata de viață a bateriei.

Utilizatorii terminalelor Pixel au raportat că pe Google Pixel 4, recunoașterea 3D a feței nu mai funcționează, iar în cazul Google Pixel 4a 5G, durata de viață a bateriei este semnificativ redusă, iar unele aplicații refuză să mai funcționeze în parametri optimi.

Google Pixel 5 are probleme mult mai grave, întrucât, după actualizare, interfața launcherului a încetat să mai funcționeze.

Android a transmis că aceste probleme sunt cauzate de incompabilitatea dintre terminalele mobile și aplicațiile terțe. Dezvoltatorul a spus că, în acest moment, există foarte multe aplicații ce nu și-au actualizat parametrii la noile cerințe Android 12, prin urmare, utilizatorilor nu li se recomandă actualizarea softwarelui la noua versiune Android.

Chiar dacă Android 12 a ajuns pe terminalele Pixel, Google anunță că posesorii de telefoane Samsung, OnePlus, Oppo, Realme, Tecno sau Xiaomi vor trebui să mai aștepte pentru finalizarea optimizării și pentru aceste dispozitive.

Ultima oră