NASA va trimite un nou robot pe Marte, în 2016

NASA va trimite un nou robot pe Marte, în 2016

NASA a anunțat că va trimite un nou robot pe Marte, în 2016, acesta având misiunea de a studia compoziţia scoarţei marţiene şi de a încerca să descifreze felul în care se formează şi evoluează planetele telurice, arată Mediafax.

Noul robot nu va fi unul mobil, spre deosebire de Curiosity, având rolul de a fora „în profunzimile planetei Marte, pentru a descoperi motivele pentru care planeta roşie a evoluat într-un mod atât de diferit de Terra„.

Misiunea va încerca să determine dacă miezul planetei Marte este solid sau lichid şi motivul pentru care suprafaţa ei nu este compusă din plăci tectonice în mişcare, ca pe Terra.

Robotul ”Curiosity” a aterizat pe planeta Marte după opt luni de călătorie în spațiu. Misiunea robotului este să culeagă dovezi ale existenţei – în prezent sau în trecut – vieţii pe această planet.

Lansat pe 26 noiembrie 2011, de la baza spaţială Cape Canaveral din Florida, ”Curiosity”, dispozitivul de explorare spaţială cel mai greu (900 kilograme) şi cel mai sofisticat trimis vreodată de oameni pe o altă planetă, a aterizat în apropiere de muntele Sharp, care are o altitudine de peste 5.000 de metri, în craterul Gale, după ce a parcurs o distanţă de 570 de milioane de kilometri.