Nexo și Mastercard lansează primul card de plată din lume cu sprijin criptografic

Nexo și Mastercard lansează primul card de plată din lume cu sprijin criptografic
Nexo și Mastercard lansează primul card de plată din lume cu sprijin criptografic. Sursa Foto : Hepta/Zuma Press / Andre M. Chang

Creditorul de criptomonede Nexo a declarat că a făcut echipă cu compania globală de plăți Mastercard pentru a lansa ceea ce numește primul card de plată din lume „cu suport criptografic”, potrivit Reuters.

Spre deosebire de serviciile bancare tradiționale, care acordă împrumuturi în funcție de venituri și scoruri de credit, Nexo oferă linii credit în baza garanțiilor depuse de utilizatori în Bitcoin, Ethereum sau USDT.

Avantajele cardului cu suport criptografic

Împrumuturile sunt acordate la dobânzi anuale începând de la 0%, iar conversiile valutare sunt gratuite în limita a 22.000 de dolari sau echivalent pe lună.

Totodată, clienții nu trebuie să achite taxe de administrare sau alte comisioane, ci au până la 10 retrageri gratuite de la ATM lunar și primesc cashback instant 2% pentru anumite categorii de plăți.

Persoanele interesate însă, trebuie să dispună de garanții la un raport loan-to-value de până la 20%. Principalul avantaj al unei astfel de soluții este lipsa evenimentelor taxabile.

Cardul este deja disponibil în Europa și are integrare Google Pay și Apple Pay, ceea ce înseamnă că poate fi comandat inclusiv în România.

Cardul este conectat la o linie de credit furnizată de Nexo, susținută de cripto, și poate fi folosit la 92 de milioane de comercianți din întreaga lume unde este acceptat Mastercard, permițând investitorilor să cheltuiască până la 90% din valoarea fiat a activelor lor cripto, a spus Nexo.

„Activele digitale revoluționează peisajul financiar”

„Cardul nu necesită rambursări minime, comisioane lunare sau de inactivitate. Nu există taxe valutare de până la 20.000 de euro pe lună”, a transmis Nexo.

Nu există restricții cu privire la cât de mult poate cheltui sau retrage un client din linia de credit deschisă, iar dobânda este plătită doar pentru suma de credit utilizată efectiv. Dobânda rămâne la 0% pentru clienții care mențin un raport împrumut-valoare de 20% sau mai mic.

„Mastercard recunoaște că activele digitale revoluționează peisajul financiar”, a declarat Raj Dhamodharan, șeful Mastercard pentru produse și parteneriate pentru cripto și blockchain.

Firma de monedă electronică DiPocket este emitentul de carduri Nexo.

Urmăriți B1TV.ro și pe