Numărul abonaților Netflix a scăzut pentru prima oară în ultimul deceniu. Câți clienți a pierdut compania după ce și-a suspendat activitatea în Rusia

Numărul abonaților Netflix a scăzut pentru prima oară în ultimul deceniu. Câți clienți a pierdut compania după ce și-a suspendat activitatea în Rusia
Foto: Pixabay

Gigantul global de streaming Netflix a raportat o scădere a numărului de abonați, fiind vorba despre cea mai mare din ultimul deceniu. Totodată, acțiunile companiei au înregistrat o scădere de 23%. Compania a prezis o scădere și mai mare în cel de-al doilea trimestru, notează Reuters. 

Acțiunile Netflix au scăzut, în acest context, cu 23%, iar compania a pierdut astfel 30 de miliarde de dolari. În ceea ce privește numărul abonaților, Netflix a pierdut aproximativ 200.000 de abonați în 2022.

Numărul abonaților Netflix a scăzut considerabil

În primul trimestru al acestui an, compania a pierdut 200.000 de abonați, în ciuda creșterii de 2,5 milioane de abonați pe care o estimase. Totodată, decizia de a suspenda accesul cetățenilor din Rusia a condus la pierderea a peste 700.000 de abonați.

Reamintim că Netflix a luat această decizie la începutul lunii martie, ca reacție a faptului că Rusia a decis să invadeze Ucraina.

Rezultatele slabe din primul trimestru au afectat și acțiunile altor companii de streaming video. Spre exemplu, Roku a înregistrat o scădere de 6%, Walt Disney a scăzut cu 3% și Warner Bros Discovery cu 2%.

Câți abonați are Netflix în prezent

În prezent, Netflix are  221,6 milioane de abonați, însă companie are o previziune sumbră cu privire la trimestrul al doilea. Prognozele gigantului arată că va pierde aproximativ două milioane de abonați în următoarele luni, deși o serie de seriale extrem de populare au revenit pe platformă.

Veniturile din primul trimestru al anului 2022 au crescut cu 10%, până la suma de 7,87 de miliarde de dolari.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe