O nouă formă de malware face tot mai multe victime în mediul online. Hackerii au acces la datele personale printr-o aplicație falsă

O nouă formă de malware face tot mai multe victime în mediul online. Hackerii au acces la datele personale printr-o aplicație falsă
Windows 10 / Foto: Hepta.ro

Compania Microsoft nu a lansat încă Windows 11, alegând să colaboreze cu un grup de testare restrâns, pentru a aduce pe piață o variantă cât mai bună a noului OS. Prelungirea timpului le-a stârnit oamenilor interesul, dar a adus și o mare oportunitate pentru hackeri.

Recent, hackerii s-au folosit de Windows 11 pentru a infecta o serie de PC-uri. Astfel, printr-o serie de trucuri informatice, ei instalează aplicații de tipul adware, spyware și malware care afectează laptopurile sau calculatoarele utilizatorilor, oferind și acces la datele persoanel ale acestora.

Windows 11, folosit ca o capcană pentru utilizatori

Cei mai mulți dintre doritorii care vor să își instaleze Windows 11, fără o serie de verificări de securitate și compatibilitatea din partea Microsoft, iar astfel ajung că descarce variante virusate, aplicații de tipul adware, spyware și malware, care le compromit total laptopurile și calculatoarele.

Doritorii descarcă, fără să știe, kit-uri false de instalarea pentru Windows, pe care le pun în funcțiune. Ulterior, lansarea acestora este întreruptă de mesaje de eroare, dar numai după ce acestea au accesat deja datele personale ale utilizatorilor.

Cum poți să instalezi Windows 11 fără probleme, direct de la Microsoft

La acest moment, compania Microsoft a lansat Windows 11 doar în versiune beta, el putând fi instalat din tab-ul Windows Insider Program, pe care utilizatorii îl găsesc în meniul de settings de la Windows 10, scrie Go4it.ro.

Aici, utilizatorii își dau consimțământul cu privire la faptul că urmează să descarce o versiune de testare a sistemului de operare.

Odată ce v-ați înscris pentru varianta beta, calculatorul sau laptopul va trece printr-o perioadă de verificare de la Windows, urmând apoi să primească acceptul pentru instalare.

Tags:
Ultima oră
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică
22:12 - Florin Cîțu, despre creșterea prețului la energie electrică: Vom avea grijă ca această creștere a prețurilor la energie să nu impacteze foarte mult cetățenii (VIDEO)
22:11 - Florin Cîțu, despre reluarea negocierilor cu USR: „I-am tot chemat, dar să nu vină cu AUR. Niște parteneri care se asociază cu niște extremiști, plâng după voturile celor de la PSD”
21:51 - Florin Cîțu: Ministerele la care avem probleme serioase cu risipa banului public nici n-au făcut reorganizarea. Nici la Transporturi și nici la Economie nu au fost programe de reformă serioase (VIDEO)