O nouă formă de malware face tot mai multe victime în mediul online. Hackerii au acces la datele personale printr-o aplicație falsă

O nouă formă de malware face tot mai multe victime în mediul online. Hackerii au acces la datele personale printr-o aplicație falsă
Windows 10 / Foto: Hepta.ro

Compania Microsoft nu a lansat încă Windows 11, alegând să colaboreze cu un grup de testare restrâns, pentru a aduce pe piață o variantă cât mai bună a noului OS. Prelungirea timpului le-a stârnit oamenilor interesul, dar a adus și o mare oportunitate pentru hackeri.

Recent, hackerii s-au folosit de Windows 11 pentru a infecta o serie de PC-uri. Astfel, printr-o serie de trucuri informatice, ei instalează aplicații de tipul adware, spyware și malware care afectează laptopurile sau calculatoarele utilizatorilor, oferind și acces la datele persoanel ale acestora.

Windows 11, folosit ca o capcană pentru utilizatori

Cei mai mulți dintre doritorii care vor să își instaleze Windows 11, fără o serie de verificări de securitate și compatibilitatea din partea Microsoft, iar astfel ajung că descarce variante virusate, aplicații de tipul adware, spyware și malware, care le compromit total laptopurile și calculatoarele.

Doritorii descarcă, fără să știe, kit-uri false de instalarea pentru Windows, pe care le pun în funcțiune. Ulterior, lansarea acestora este întreruptă de mesaje de eroare, dar numai după ce acestea au accesat deja datele personale ale utilizatorilor.

Cum poți să instalezi Windows 11 fără probleme, direct de la Microsoft

La acest moment, compania Microsoft a lansat Windows 11 doar în versiune beta, el putând fi instalat din tab-ul Windows Insider Program, pe care utilizatorii îl găsesc în meniul de settings de la Windows 10, scrie Go4it.ro.

Aici, utilizatorii își dau consimțământul cu privire la faptul că urmează să descarce o versiune de testare a sistemului de operare.

Odată ce v-ați înscris pentru varianta beta, calculatorul sau laptopul va trece printr-o perioadă de verificare de la Windows, urmând apoi să primească acceptul pentru instalare.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe