O nouă tentativă de fraudă prin SMS, avertizează autoritățile: „Nu accesați link-uri primite de la persoane necunoscute” (FOTO)

O nouă tentativă de fraudă prin SMS, avertizează autoritățile: „Nu accesați link-uri primite de la persoane necunoscute” (FOTO)
Foto simbol: Pixabay

Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Poliția Română au transmis prin intermediul rețelelor sociale mesaje de alertă cu privire la o serie de atacuri care vizează extragerea datelor sensibile de la potențialele victime. Este vorba despre SMS-uri „care conțin link-uri malițioase, ce redirecționează utilizatorul către site-uri compromise”, a explicat DNSC.

O nouă tentativă de fraudă prin SMS

„Echipa Directoratului vă urează sărbători fericite și îndeamnă la atenție în ceea ce privește mesajele primite în aceste zile! Evitați accesarea link-urilor din surse necunoscute. Unii utilizatori au primit deja sms-uri scrise defectuos în limba română, care conțin link-uri malițioase, ce redirecționează utilizatorul către site-uri compromise. Scopul principal al atacatorilor este extragerea de la potențialele victime a datelor sensibile (personale, financiare și de autentificare). Nu furnizați astfel de date la cerere, după accesarea unor link-uri provenite din surse dubiose”, a scris DNSC pe Facebook.

Despre această situație a vorbit și Poliția Română.

„Ați primit și dumneavoastră acest mesaj? Sperăm că nu ați accesat acel link! Reamintim! Nu accesați link-uri primite de la persoane necunoscute! Nu vă lăsați înșelați! Vă rugăm să distribuiți acest mesaj și să le reamintiți persoanelor vulnerabile de riscurile la care se expun în mediul online!”, se arată în mesajul Poliției Române.

Urmăriți B1TV.ro și pe