O privire în viitor: Cum arată „sticla inteligentă” care ne va schimba viața (VIDEO)

O privire în viitor: Cum arată „sticla inteligentă” care ne va schimba viața (VIDEO)

Par imagini desprinse dintr-un film SF. Compania americană Corning dă însă asigurări că aşa va arăta viitorul. Şi ca să ne convingă, a lansat un nou clip în care arată în ce fel s-ar schimba viaţa de zi dacă interfeţele touchscreen din sticlă s-ar dezvolta suficient de mult încât să fie competitive din punct de vedere al preţului şi ar deveni accesibile tuturor.

Înregistrarea, care a fost postată pe o platformă video online, descrie viața unei familii obișnuite și felul în care ar putea fi ea îmbunătățită cu ajutorul acestei tehnologii.

Tabletele din sticlă ar permite o interactivitate crescută, atât pentru organizarea fișierelor personale, cât și pentru personalizarea diverselor obiecte din casã sau din mașină.

Tehnologia ar putea fi folosită și în școli, unde elevii ar putea participa la ore mai interesante.

Priviți aici! Dacă această tehnologie ar fi existat pe vremea când eram eu elev, nimic nu m-ar fi putut scoate din sala de clasă„, exclamă unul dintre protagoniștii clipului.

În exemplul din film, o fetiță participă la o excursie școlară într-un parc național. Acolo, un imens paravan interactiv din sticlă le permite copiilor să exploreze animalele care trăiau cândva în acea pădure.

Datele pot fi stocate pe tableta personală și împărtășite ulterior cu familia, sugerează înregistrarea.

Corning a lansat un flmuleț similar și anul trecut care a adunat până acum peste 17 milioane de afișări pe YouTube.

Noua înregistrare însă este mai completă, deoarece adaugă informații cu privire la fezabilitatea unora dintre conceptele prezentate, precum și tehnologiile de care dispunem în prezent și cele care se află încă în stadiul de cercetare-dezvoltare.

O lume de sticlă

Embed: " />

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe