O rețea uriașă de conturi false din Rusia a fost destructurată de Facebook

O rețea uriașă de conturi false din Rusia a fost destructurată de Facebook
Foto: Pixabay

Facebook a destructurat două rețele separate de conturi false menite să influențeze publicul din țările occidentale. Conturile funcționau din China și din Rusia, transmite CNN.

Rețele de conturi false de Facebook au fost destructurate

Rețeaua chineză a inclus și unele conturi care s-au situat de ambele părți ale politicii americane, potrivit unui raport Meta publicat marți.

Ben Nimmo, șeful Meta responsabil de informațiile privind amenințările globale a declarat pentru CNN că a fost pentru prima dată când compania a văzut conturi chineze care direcționează mesaje pentru americani în acest fel.

„Aveau conturi false care pretindeau că sunt americani și încercau să vorbească precum americanii și vorbeau despre probleme interne foarte divizante precum avortul și controlul armelor”, a spus acesta.

Un purtător de cuvânt Meta a spus că firma a împărtășit detalii ale conturilor chineze cu FBI. Pe de altă parte, campania condusă din Rusia a fost imensă.

A răspândit narativele pro-Kremlin despre războiul din Ucraina, a inclus mii de conturi și pagini de mai mai multe platforme de socializare și a cheltuit mai mult de 100.000 de dolari pentru reclame pe Facebook și Instagram.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:49 - SBU, acțiune în forță la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Arhimandritul Nikita ar fi fost găsit alături de un minor în lenjerie intimă (VIDEO)
23:28 - Incendiu sâmbătă într-un complex comercial din Timișoara. Pompierii au intervenit de urgență
23:13 - Doi pietoni au fost loviți mortal de o mașină, în Argeș. Șoferul, un bărbat de 83 de ani, acroșase înainte și un biciclist, dar a părăsit locul accidentului
22:58 - Argentina a învins Mexicul și a obținut o primă victorie la Cupa Mondială din Qatar! „Pumele” s-au descătușat după golul lui Leo Messi
22:35 - Gheorghe Ialomițianu: Există presiuni și la nivel guvernamental, și la nivelul ministerelor pentru a se merge pe importuri. Se dau comisioane și la importul de cărbune (VIDEO)
22:12 - Elon Musk: Sunt în regulă cu faptul că Trump nu postează. Important este că Twitter a corectat greșeala gravă de a-i suspenda contul
21:47 - FIFA, procedură împotriva Serbiei după meciul cu Brazilia de la Cupa Mondială. Fotbaliștii sârbi au afișat un steag cu Kosovo făcând parte din țara lor
21:21 - Președinta Katalin Novak, cel mai înalt oficial al Ungariei care vizitează Ucraina după începutul războiului. Ea spune că Budapesta are „150.000 de motive” să sprijine Kievul
20:53 - Rusia, „profundă șocată” de moartea ministrului de externe din Belarus. Serghei Lavrov și Vladimir Makei ar fi urmat să aibă o întâlnire chiar luni
20:38 - Cel puțin o persoană a murit după alunecarea de teren de pe insula italiană Ischia. Oficialii italieni se contrazic pe bilanțul victimelor (FOTO, VIDEO)