Omul viitorului, deformat din cauza tehnologiei. Cum ar arăta următoarele generații: spatele cocoșat, a doua pleoapă, mâini clește (FOTO)

Omul viitorului, deformat din cauza tehnologiei. Cum ar arăta următoarele generații: spatele cocoșat, a doua pleoapă, mâini clește (FOTO)
Foto simbol: Pixabay

Omul viitorului va arăta diferit față de noi, deoarece evoluția se va baza pe tehnologia care va controla corpul uman, atât fizic cât și psihic.

Potrivit unui model computerizat recent, spatele cocoșat, mâinile ca niște clești și a doua pleoapă ar putea fi caracteristici comune ale anatomiei umane în viitor.

Se pare că acest raport avertizează că utilizarea excesivă a tehnologiei ar putea orienta evoluția umană într-o direcție în care oamenii vor avea un aspect diform în comparație cu ceea ce considerăm astăzi a fi normal.

Ce efect are cu adevărat tot acest timp petrecut în fața ecranului asupra corpului uman

Cercetătorii au lucrat cu un designer 3D pentru a crea imagini ale unui „viitor om” care să țină cont de toate problemele pe care le poate cauza utilizarea tehnologiei pe termen lung.

Astfel, ele au fost inspirate de un sondaj care a demonstrat că americanul tipic folosește internetul timp de șapte ore pe zi.

Având în vedere acest lucru, echipa a examinat o gamă largă de studii științifice și opinii ale experților care evaluează schimbările fizice și mentale care rezultă în urma expunerii constante la smartphone-uri, laptopuri și televizor. Rezultatele au fost șocante, notează studyfinds.org.

Proiectul de cercetare a dus la dezvoltarea modelului 3D, numit „Mindy”

Potrivit cercetătorilor, munca de birou și faptul că oamenii își apleacă gâtul pentru a se uita la smartphone-uri vor face ca, în viitor, aceștia să aibă spatele cocoșat.

Pentru a se uita în jos la telefoanele lor, oamenii își ajustează în mod constant poziția. Studiile arată că acest lucru tensionează părți ale corpului care afectează postura.

„Petrecerea orelor uitându-te în jos la telefon îți încordează gâtul și îți dezechilibrează coloana vertebrală. În consecință, mușchii din zona gâtului trebuie să depună un efort suplimentar pentru a-ți susține capul. A sta în fața calculatorului la birou ore în șir înseamnă, de asemenea, că trunchiul tău este tras în fața șoldurilor, în loc să fie așezat drept și aliniat”, a declarat Caleb Backe, expert în sănătate la Maple Holistics, într-o declarație de la TollFreeForwarding.

Una dintre cele mai vizibile schimbări este apariția „text claw”

„Text claw” este un nou termen care descrie modul în care mâna începe să ia permanent forma unui clește datorită faptului că ține în mod constant un smartphone.

Totodată, este posibil ca oamenii din viitor să evolueze până a avea un cot la 90 de grade datorită utilizării excesive a telefoanelor mobile pentru a efectua apeluri.

„Felul în care ne ținem telefoanele poate cauza tensiune în anumite puncte de contact – cauzând «mâinile clește» și «cotul de 90 de grade», cunoscut și sub numele de sindromul tunelului cubital”, a spus Dr. Nikola Djordjevic de la Med Alert Help.

Omul viitorului va avea o a doua pleoapă

Modelul „Mindy” prezice că oamenii ar putea ajunge să dezvolte o apărare unică împotriva luminii albastre, mai exact o a doua pleoapă.

Studii anterioare au constatat că expunerea la lumina albastră poate perturba tiparele de somn, ducând la insomnie și alte probleme de sănătate.

„Este posibil ca oamenii să dezvolte o pleoapă interioară mai mare pentru a preveni expunerea la lumină excesivă sau ca lentila ochiului să fie dezvoltată evolutiv, astfel încât să blocheze lumina albastră care intră, dar nu și alte lumini cu lungime de undă mare, cum ar fi cea verde, galbenă sau roșie”, a susținut Kasun Ratnayake de la Universitatea din Toledo.

Timpul excesiv petrecut în fața ecranului poate duce, de asemenea, la dureri de cap, încordare a ochilor și chiar la o vedere mai slabă, în special în rândul copiilor.

Gât tehnologic și creiere mai mici

Proiectul de cercetare dezvăluie că oamenii viitorului vor suferi probabil de un caz grav de „tech neck”, în care mușchii cresc pentru a limita daunele cauzate de o postură proastă.

Mai mult decât atât, craniul lui „Mindy” este mai gros pentru a ajuta la protejarea corpului uman de undele de radiofrecvență dăunătoare care ar proveni de la smartphone-uri.

Potrivit studiilor, un stil de viață sedentar poate reduce capacitatea creierului uman. Ținând cont de acest lucru, „Mindy” are, de asemenea, un creier mai mic decât cel al oamenilor din zilele noastre.

„Tehnologia ne oferă atât de multe. Comoditate, conectivitate, divertisment și atât de multe altele – dar există un compromis. Supraexpunerea la tehnologie poate veni uneori în detrimentul sănătății noastre”, a mai spus Jason O’Brien, COO al TollFreeForwarding.com.

Urmăriți B1TV.ro și pe