Orange România oferă clienților telefoane prietenoase cu mediului

Orange România oferă clienților telefoane prietenoase cu mediului
Orange România oferă clienților telefoane prietenoase cu mediului. Sursa Foto: Hepta/Zuma Press / Vincent Isore

Orange România pune la dispoziţia clienţilor săi EcoRating, un sistem complex de evaluare a performanței de mediu pentru telefoanele mobile.

Un studiu realizat în anul 2021 arată că 70% dintre clienţii Orange România ar fi dispuşi să plătească un preţ chiar şi cu 10% mai mare pentru un produs clasificat drept sustenabil.

Orange pune la dispozitie EcoRating

Prin afişarea scorului EcoRating pentru terminalele mobile în magazinele Orange sau site, cumpărătorii îşi dau seama ce produs se potriveşte nevoilor lor, dar şi care are un impact mai redus asupra mediului pe durata întregului ciclu de viaţă.

Unul din doi respondenţi la studiul Orange a declarat că e dispus să adopte un comportament de consum cu impact negativ redus asupra mediului, dacă s-ar dovedi că acţiunile şi obiectele folosite fac rău mediului.

88% din participanții la studiu au transmis că iau în considerare durabilitatea unui produs înainte de achiziţie, însă 71% dintre respondenţi îşi doresc implementarea unei etichete eco pentru telefoanele mobile, pentru a avea mai multe informaţii.

Studiul derulat de Orange a arătat că, pentru clienți, durata de viață a bateriei, prețul, dar și rapiditatea procesorului sunt principalii factori care influențează semnificativ decizia de cumpărare a unui telefon nou. Pe de altă parte, „durabilitate”, „potențial de reciclare” și „potențial de reparare” sunt termenii pe care cei mai mulți dintre aceștia îi asociază conceptului „EcoRating”.

Ce este EcoRating?

EcoRating este un sistem de evaluare a dispozitivelor care oferă o ierarhizare a telefoanelor mobile în funcție de impactul lor asupra planetei, mai exact din momentul începerii producției și până la scoaterea lor din uz.

Lansată la inițiativa a cinci dintre cei mai mari operatori de telefonie mobilă, clasificarea EcoRating a fost aplicată, până acum, unui număr de peste 80 de modele de telefoane mobile.

Clienții Orange au acum acces la informații privind durabilitatea telefonului cumpărat, potențialul de reparare, potențialul de reciclare, impactul asupra climei și eficiența în folosirea resurselor.

Implementarea punctajului EcoRating este o inițiativă conformă planului pentru consolidarea unei economii circulare prevăzut în strategia Engage 2025 lansată de Orange Group la începutul anului 2020.

Urmăriți B1TV.ro și pe