Pedofilii fac comerț ilegal cu imagini cu abuzuri sexuale asupra copiilor generate de Inteligența Artificială

Pedofilii fac comerț ilegal cu imagini cu abuzuri sexuale asupra copiilor generate de Inteligența Artificială
sursă foto: captură YT

Pedofilii se folosesc de tehnologia inteligenței artificiale (AI) pentru a crea și a vinde materiale cu abuzuri sexuale asupra copiilor asemănătoare cu cele din viața reală, arată BBC.

Unii accesează imaginile plătind abonamente la conturi de pe site-urile mainstream de partajare de conținut, cum ar fi Patreon

Patreon a declarat că are o politică de „toleranță zero” cu privire la astfel de imagini pe site-ul său.
Consiliul Național al Șefilor de Poliție a declarat că este „scandalos” faptul că unele platforme fac „profituri uriașe”, dar nu își asumă „responsabilitatea morală”.

Creatorii imaginilor cu abuzuri folosesc un software de inteligență artificială numit Stable Diffusion, care a fost conceput pentru a genera imagini destinate utilizării în artă sau design grafic.

Inteligența artificială permite computerelor să îndeplinească sarcini care necesită în mod obișnuit inteligența umană.

Software-ul Stable Diffusion permite utilizatorilor să descrie, cu ajutorul unor cuvinte, orice imagine pe care o doresc, iar programul creează apoi imaginea.

Însă BBC a descoperit că acesta este folosit pentru a crea imagini realiste ale abuzurilor sexuale asupra copiilor, inclusiv ale violurilor asupra bebelușilor și copiilor mici.

Echipele de investigare online a abuzurilor asupra copiilor din cadrul poliției britanice spun că deja au găsit astfel de conținut.

Jurnalista Octavia Sheepshanks spune că există o „avalanșă uriașă” de imagini generate de inteligența artificială.

Avalanșă de imagini cu copii abuzați sexual generați de AI

Cercetătoarea și jurnalista independentă Octavia Sheepshanks investighează această problemă de câteva luni. Ea a contactat BBC prin intermediul organizației caritabile pentru copii NSPCC pentru a-și evidenția descoperirile.

„De când imaginile generate de inteligența artificială au devenit posibile, a avut loc această avalanșă uriașă… nu este vorba doar de fete foarte tinere, ei [pedofilii] se folosesc deja de imagini cu copii mici”, a spus ea.

O „pseudo-imagine” generată de un computer care prezintă abuzuri sexuale asupra copiilor este tratată la fel ca o imagine reală și este ilegală deținerea, publicarea sau transferul în Marea Britanie.

Ian Critchley, liderul Consiliului Național al Șefilor de Poliție (NPCC) pentru protecția copiilor, a declarat că ar fi greșit să se susțină că, deoarece în astfel de imagini „sintetice” nu au fost înfățișați copii reali, nimeni nu a fost rănit.

El a avertizat că un pedofil ar putea „să se deplaseze pe scara infracțiunii, de la gânduri, la imaginație, până la abuzul asupra unui copil real”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
13:33 - Primăria condusă de Clotilde Armand a atras doar 0,5% din fondurile UE pentru București în 2020 – 2024
13:28 - Cătălina Poiană (Colegiul Medicilor din București), despre situația de la Spitalul Sf. Pantelimon: Ancheta este în derulare. Procedurile legate de administrarea de terapie și de îngrijire a pacienților există (VIDEO)
13:18 - Managerul Spitalului Sfântul Pantelimon, reacție în cazul morților suspecte: „Până acum, din analiza preliminară, nu s-au constatat date care să ateste o viciere a tratamentului în secția ATI”
13:11 - Alexandru Muraru: PNL nu va permite renunțarea la cota unică de 16%. Impozitarea progresivă ar fi un dezastru pentru clasa de mijloc, în primul rând (VIDEO)
13:04 - Satu Mare: Familie formată din cinci persoane, la spital cu trichineloză după ce au consumat carne de porc din gospodărie
13:03 - SUA depun eforturi pentru a evita un atac al Iranului asupra Israelului. Antony Blinken a discutat cu omologii săi turci, saudiți și chinezi
12:48 - Cancelarul Nehammer ar fi intervenit pentru nevastă
12:45 - Trei dintre copiii lui Harry Kane au ajuns la spital după un accident pe autostradă
12:37 - Un jucător al lui Al-Ittihad, bătut de un fan al lui Al-Hilal în finala Supercupei (VIDEO)
12:34 - Verificări la Spitalul Sf. Pantelimon, efectuate de Corpul de Control al ministrului Sănătății și Colegiul Medicilor, după ce 17 pacienți ar fi murit din cauza administrării incorecte a unui medicament. 3 angajați, audiați. Cadavrele ar putea fi exhumate