Racheta de propulsie Starship de la SpaceX este cuprinsă de flăcări în timpul unui test dezastruos

Racheta de propulsie Starship de la SpaceX este cuprinsă de flăcări în timpul unui test dezastruos
Racheta de propulsie Starship de la SpaceX este cuprinsă de flăcări în timpul unui test dezastruos, sursă foto: captură YT

Șeful SpaceX, Elon Musk, a declarat pe Twitter: ‘Da, de fapt nu e bine. Echipa evaluează pagubele”. Musk a declarat că combustibilul criogenic este o „provocare suplimentară”.

Musk, deloc încântat de explozia de luni

‘Pe viitor, nu vom mai face un test de pornire în rotație cu toate cele 33 de motoare deodată’, a mai scris Musk pe Twitter.

Nefericita explozie de luni ar putea întârzia planurile pentru primul zbor orbital al rachetei în valoare de 216 milioane de dolari, care era programat provizoriu pentru această vară. Racheta din oțel inoxidabil în formă de glonț al SpaceX a fost selectată de NASA pentru misiunile Artemis, spre Lună.

SpaceX Starship este alcătuită din două componente, boosterul Super Heavy și vehiculul Starship aflat deasupra. Super Heavy îi oferă lui Starship impulsul de care are nevoie pentru a ajunge pe orbită.
Odată ajuns în spațiu, Starship se separă și își continuă călătoria, în timp ce Super Heavy se întoarce pentru a ateriza la sol.

Acesta este conceput pentru a fi un vehicul de lansare reutilizabil care ar putea duce oameni pe Marte, potrivit fondatorului Elon Musk.

Starship costă 216 milioane de dolari

Firma mai are încă de lucru la construcția Starship, cunoscută anterior sub numele de „BFR”, în valoare de 216 milioane de dolari, deși a testat lansarea în aer și aterizarea prototipurilor Starship.

După explozie, propulsorul a rămas în poziție verticală, fixat cu șuruburi pe un portic de testare. Nu a existat nicio declarație imediată privind existența unor răniți, deși din zona platformei de testare a ieșit fum negru la o oră după incident.

Urmăriți B1TV.ro și pe