Războiul cibernetic continuă în Rusia: „Au loc tentative ţintite de a dezactiva resursele de internet ale infrastructurii critice de informaţii a Rusiei”

Războiul cibernetic continuă în Rusia: Au loc tentative ţintite de a dezactiva resursele de internet ale infrastructurii critice de informaţii a Rusiei
Foto: Hepta/Sputnik / Vladimir Sergeev.

Numărul atacurilor cibernetice asupra Rusiei comise de „structuri de stat” străine a crescut de mai multe ori, iar Moscova va trebui să-şi consolideze apărarea cibernetică reducând riscul de a utiliza software şi hardware de peste hotare, susține liderul Kremlinului, Vladimir Putin, citat de Agerpres.

Atacuri cibernetice asupra site-urilor rusești

Potrivit președintelui rus, site-urile mai multor companii de stat şi site-uri de ştiri s-au confruntat cu atacuri informatice sporadice după ce Rusia şi-a trimis forţele armare în Ucraina pe 24 februarie, adesea pentru a difuza informaţii care contrazic linia oficială a Moscovei privind conflictul.

„Au loc tentative ţintite de a dezactiva resursele de internet ale infrastructurii critice de informaţii a Rusiei. (…) Atacuri grave au fost lansate asupra site-urilor oficiale ale agenţiilor guvernamentale. Tentativele de a accesa ilegal reţelele corporatiste ale unor companii ruse de vârf sunt de asemenea mult mai frecvente”, a afirmat Vladimir Putin.

Cea mai mare bancă din Rusia, atacată de Anonymous

Cea mai mare bancă din Rusia „Sberbank ”a fost spartă, zilele trecute, informează UNIAN. De asemenea, acest fapt a fost comunicat de hackeri pe pagina lor de Twitter.

„Anonymous a piratat Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia și Europa de Est”, se arată într-o notă pe pagina oficială de Twitter a hackerilor.

Recent aceștia au spart și răspunsul ruresc la „YouTube”, rețeaua Rutube. Conținutul și întreaga infrastructură de găzduire video, atât internă, cât și externă, au fost eliminate. În noaptea de 8 spre 9 mai, în jurul orei 4 dimineața s-a observat funcționarea anormală a platformei, după care începu eliminarea întregii infrastructuri a platformei și conținutului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:52 - Nicolae Ciucă: SUA, cel mai apropiat aliat militar al nostru / Anul trecut, comerțul bilateral a atins un nou maxim istoric / Avem încredere că procesul de aderare la OCDE va fi accelerat (VIDEO)
19:37 - Borșul este amenințat de război, spune Unesco și-l pune pe lista de urgență alături de subiecte cum ar fi protecția jurnaliștilor
19:29 - Nicolae Ciucă: Cel mai bun mod de a răspunde la agresiunea Rusiei, să acționăm împreună ca o singură comunitate euroatlantică de valori și idealuri. România, un susținător ferm al unității transatlantice (VIDEO)
19:24 - Wizz Air și Ryan Air, în vizorul ANPC după sute de sesizări privind serviciile oferite
19:07 - Ministrul finlandez de externe: Arhitectura europeană de securitate a fost spartă. Există un nou tip de zid de fier între Rusia și restul. „Desigur” că un război în Europa dincolo de Ucraina este o posibilitate
18:57 - Theodor Paleologu: PNL merge în zid / Problema lui Ciucă legată de plagiat nu face bine Armatei / Când Ciolacu va ajunge premier, se va vedea mai bine șubrezenia pregătirii lui (VIDEO)
18:46 - Cercetătorii au dezvoltat un algoritm care poate prezice în ce zone vor avea loc crime. Acesta are o precizie de 90%
18:36 - Noutățile Netflix din luna iulie. Stranger Things sezonul 4 partea a doua este cel mai așteptat
18:35 - NATO, în discuții pentru construirea unei baze navale în Albania, spune premierul Edi Rama
18:13 - Un sat din România are un singur proprietar. Cât a plătit un om de afaceri pentru zeci de case și sute de hectare de pământ