Rețeaua de socializare a lui Trump se va lansa în curând. Aplicația este în faza de testări/ Platforma copiază toate funcțiile principale ale Twitter

Rețeaua de socializare a lui Trump se va lansa în curând. Aplicația este în faza de testări/ Platforma copiază toate funcțiile principale ale Twitter
Foto: Hepta.ro

Detaliile despre noua aplicație de socializare a fostului președinte al SUA, Donald Trump, apar pe măsură ce aproximativ 500 de testeri beta au început să folosească o versiune timpurie a „Truth Social”, informează Reuters.

Testarea Truth Social vine la un an după ce Trump a fost interzis de pe Facebook, Twitter și YouTube. Noua sa afacere media și tehnologie, Trump Media & Technology Group (TMTG), s-a angajat să ofere o „experiență captivantă și fără cenzură” în aplicație.

Directorul executiv, Devin Nunes, a spus că va lansa platforma până la sfârșitul lunii martie.

TMTG rămâne învăluit în secret și este privit cu scepticism de unele cercuri tehnologice și media. Rămâne neclar dacă obiectivul de libertate de exprimare al aplicației poate coexista cu politicile din magazinele de aplicații ale Apple și Google.

Reprezentanții rețelei nu a fost disponibili imediat pentru a spune celor de la Reuters cum vor reuși să întrețină o platformă pe care oricine ar putea posta, în mare parte, orice.

Liz Willis, corespondent și vicepreședinte al operațiunilor la Right Side Broadcasting Network, a declarat pentru Reuters că a primit un e-mail marți care spunea că „T Media Tech LLC te-a invitat să testezi Truth Social”.

Willis a putut să descarce aplicația pe iPhone-ul său prin intermediul site-ului de testare beta TestFlight, produsul deținut de Apple pe care dezvoltatorii îl folosesc înainte de a-și lansa aplicațiile în App Store. Utilizatorii au postat pe această versiune a Truth Social în ultimele 24 de ore, a spus Willis miercuri dimineață.

Wayne Dupree, fondatorul WayneDupree.com și gazda unui podcast conservator, este, de asemenea, printre testerii beta ai aplicației.

„Văd că participarea mea la Truth Social depășește Twitter, deoarece se pare că nu sunt suprimat așa cum am fost pe Twitter, din 2016”, a spus Dupree, care a adăugat că în prezent nu există niciun buton de editare a postărilor deja trimise.

Twitter a negat în mod repetat că platforma sa este părtinitoare din punct de vedere politic.

Trump are deja urmăritori pe noua platformă

Până miercuri seara, contul lui Trump pe Truth Social avea 317 de urmăritori, potrivit unei capturi de ecran vizualizate de Reuters. Trump a avut 88 de milioane de urmăritori înainte ca Twitter să-l interzică.

Truth Social permite utilizatorilor să posteze și să partajeze mesaje în același mod în care Twitter face acest lucru. Tweet-urile, se numesc „adevăruri” pe platforma lui Trump.

Nu există reclame, potrivit lui Willis și a unei a doua surse familiare cu TMTG.

Utilizatorii aleg pe cine urmăresc, iar feedul este un amestec de postări individuale și un flux de știri asemănător RSS. Ei vor fi alertați dacă cineva îi menționează sau începe să-i urmărească.

Potrivit unei capturi de ecran, aplicația spune că „O nouă experiență de mesagerie directă va fi disponibilă în curând. Vă rugăm să rămâneți pe fază.”

Conservatorii de renume au primit deja invitații

Mai multe personalități din mass-media conservatoare au conturi deja, potrivit unei capturi de ecran analizate de Reuters. Reuters nu a putut contacta imediat acești indivizi pentru comentarii.

Contul lui Trump distribuise deja un „adevăr”, în urmă cu trei zile, verificat pe contul lui @realDonaldTrump, semnalizat  cu un cec roșu. Mesajul este: „Pregătește-te! Președintele tău preferat vine în curând!”

TMTG a lansat o versiune actualizată, „Truth Social 0.9”, miercuri dimineață. Momentan au loc teste pentru remedieri de erori ale „re-adevărurilor” (care sunt de fapt corespondentul „re-tweeturilor”).

Miercuri dimineața, Nunes, care s-a alăturat aplicației pe 10 februarie, a postat: „Bună dimineața, testeri de „adevăr”. Vă rugăm să faceți o captură de ecran a oricăror erori care vă apar.”

Dacă un tester vede ceva ce nu îi place, îl poate face o captură de ecran și îl poate raporta dezvoltatorilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo