Samsung a devenit lider la vânzările de smartphone-uri, depășind Apple cu 50%

Samsung a devenit lider la vânzările de smartphone-uri, depășind Apple cu 50%
Foto: mobilewave.ro

Compania niponă Samsung a înregistrat cele mai mari vânzări de smartphone-uri în trimestrul trecut, livrând aproape 28 de milioane de unități și depășind compania Apple, care s-a clasat pe locul secund, cu peste 17 milioane de unități vândute, potrivit companiei de cercetare Strategy Analytics.

Pe locul al treile s-a clasat Nokia, companie a cărei cota de piață s-a înjumătățit în numai un an.

În trimestrul trecut s-au comercializat peste 117 milioane de smarphonuri, cu mult peste rezultatele din perioada similară a anului trecut, când vânzările au atins 81 milioane de unități.

Strategy Analytics explică evoluțiile prin faptul că Samsung a lansat produse elegante cu Android și are o distribuție foarte bună.

La Apple, numeroși potențiali clienți așteptau următoarea generație de smartphone, iPhone 4S, astfel încât și-au amânat achizițiile, în timp ce Nokia se află în scădere după trecerea de la platforma Symbian la Windows Phone.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari