Samsung a rămas lider mondial la vânzările de telefoane în T2, urmat de Nokia

Samsung a rămas lider mondial la vânzările de telefoane în T2, urmat de Nokia
Foto: engadget.com

Samsung Electronics a rămas lider mondial pe piaţa telefoanelor mobile în semestrul al doilea, cu peste 90 de milioane de unităţi vândute şi cu o cotă de piaţă mai mare, potrivit datelor prezentate marţi de compania de cercetare Gartner, citate de Wall Street Journal.

Samsung a vândut 90,3 de milioane de unităţi  în perioada specificată, ajungând la o cotă de piață de 21,6% (față de 20,7% în primul semestru).

Cea mai de succes a fost gama de smartphone-uri Galaxy, cu sistem de operare Android, mai ales după lansarea modelului Galaxy S III la începutul acestei very.

Nokia a ocupat locul al doilea pe piața telefoanelor mobile, cu o cotă de piață de asemenea în creștere la 19,9% în trimestrul al doilea. Grupul finlandez mizează pe gama de smartphone-uri Lumia, cu sistem de operare Microsoft Windows Phone, pentru a reveni în lupta cu Samsung şi Apple pe segmentul premium al pieţei.

Cota de piaţă a Apple, care vinde un singur model de telefon, iPhone, a crescut la 6,9% în trimestrul al doilea, de la 4,6% în perioada corespunzătoare a anului trecut. Totuşi, cererea pentru iPhone a scăzut faţă de primele trei luni ale anului, clienţii aşteptând lansarea iPhone 5, cel de-al şaselea model al familiei de smartphone-uri, disponibil cel mai probabil din această toamnă.

Și prezenţa Microsoft pe piaţa smartphone-urilor s-a dublat faţă de trimestrul al doilea din 2011, însă Windows Phone rămâne în continuare în umbra Android şi iOS, cu o cotă de piaţă de numai 2,7%.