Șefii Amazon, Apple, Facebook şi Alphabet, chemați la discuții la Bruxelles. Europarlamentarul Cristian Bușoi: Sunt țări care și-ar dori o taxare mai ridicată și se așteaptă reguli pentru a nu se face abuz de poziția dominantă (VIDEO)

Șefii Amazon, Apple, Facebook şi Alphabet, chemați la discuții la Bruxelles. Europarlamentarul Cristian Bușoi: Sunt țări care și-ar dori o taxare mai ridicată și se așteaptă reguli pentru a nu se face abuz de poziția dominantă (VIDEO)
Foto: Facebook / Cristian Busoi

Directorii generali ai giganților din domeniul tehnologiei au fost chemați la discuții de parlamentarii europeni. Şefii Amazon, Apple, Facebook şi Alphabet – compania care deţine Google – au fost invitați, pe 1 februarie, la o audiere la Bruxelles. Totul în contextul în care Uniunea Europeană își dorește să adopte reglementări privind reducerea puterii acestor companii americane din domeniul tehnologiei. Într-o intervenție pe B1 TV, europarlamentarul Cristian Bușoi a declarat că două subiecte sunt avute în vedere: cel al taxării și cel legat de poziția dominantă.

Întrebat care este miza acestei întâlniri, Cristian Bușoi a răspuns: ”E o înițiativă mai veche (…), la un moment dat a fost o discuție să asociem mai multe comisii ale Parlamentului European. Sunt două subiecte mari: primul subiect este acela al taxării. Există anumite nemulțumiri în țările europene.Franța deja a avut o inițiativă de a taxa companiile digitale și a mers mai departe și a propus UE să facă o regulă comună pentru toate țările Uniunii Europene, aceste companii fiind acuzate că își ascund o parte din taxe în mod legal, dar folosind jurisdicții cu taxe foarte mici, Irlanda, Olanda sau anumite insule din afara Uniunii Europene. A doua chestiune este cea legată de competiție, de poziția dominantă.

Sigur că nu există o opinie unitară la nivelul Uniunii Europene. Sunt țări care și-ar dori o taxare mai ridicată și reguli mai stricte în acest domeniu, care afectează în primul rând aceste patru mari companii care reprezintă cea mai importantă forță în domeniile în care activează. Sunt alte țări care și-ar dori mai multă transparență, o mai bună relație.

Eu, de exemplu, mi-aș dori să discutăm despre cum putem pregăti economia viitorului, cum putem face un parteneriat mai eficient, dincolo de aceste subiecte care sunt absolut legitime”.

Cristian Bușoi a explicat și la ce referă sintagma de „poziție dominantă”.

„În Congresul SUA a fost o întreagă discuție despre asta. Au fost acuzații dure că își impun regulile, că sunt anumite companii mai mici de la care iau conținut și dacă se opun le scot de pe motoarele de căutare sau din aplicațiile telefoanelor. Din acest punct de vedere se așteaptă niște reguli pentru a nu se face abuz de această poziție dominantă”, a declarat europarlamentarul Cristian Bușoi.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
07:48 - România, printre destinațiile preferate de nevaccinați, datorită măsurilor mai relaxate. „Au cerut un zbor doar dus”
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)