Starlink a ajuns și în Republica Moldova, anunță guvernul de la Chișinău. Unde va fi folosit serviciul companiei SpaceX

Starlink a ajuns și în Republica Moldova, anunță guvernul de la Chișinău. Unde va fi folosit serviciul companiei SpaceX
Imagine surprinsă în mai 2021, de la lansarea a 60 de sateliți Starlink. Foto: Hepta.ro / Zuma Press / SpaceX

Guvernul Republicii Moldova a anunțat, joi, că Starlink al companiei SpaceX va oferii servicii de conexiune la internet în punctele de trecere a frontierei și punctele de triere a refugiaților.

Guvernul Republicii Moldova. „Serviciul Starlink va fi oferit gratuit”

„Serviciul Starlink al companiei Spacex va oferi servicii de conexiune la internet în punctele de trecere a frontierei și punctele de triere a refugiaților. Serviciul Starlink va fi oferit gratuit și va fi gestionat în parteneriat cu Serviciul Tehnologii Informaționale și Securitate Cibernetice și S.A. Moldtelecom din Republica Moldova. Decizia a fost luată astăzi, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale. CSE a oferit companiei dreptul de prestare a serviciilor de internet, prin derogare de la procedura ordinara de acreditare”, a scris guvernul Republicii Moldova, joi, pe Facebook.

Din cauza invaziei rusești, internetul din Ucraina întâmpinat mai multe probleme, iar întreruperile au devenit tot mai obișnuite, potrivit NBC News. Conexiunea, notează Reuters la rândul său, a fost afectată cu precădere în sudul și în estul țării, zonele în care luptele dintre trupele ucrainene și cele ruse sunt cel mai intense.

Acestea fiind spuse, Elon Musk anunța acum câteva zile că a activat serviciul Starlink în Ucraina și că va trimite mai multe terminale în sprijinul ucrainenilor.

Deși este extrem de costisitoare când vine vorba de implementare, tehnologia prin satelit poate furniza internet în mediul rural și în zonele izolate, unde fibra optică nu este neapărat un lucru obișnuit.

Pe 15 ianuarie, Elon Musk anunțat că SpaceX are 1.469 de sateliți Starlink activi și alți 272 în pregătire.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:04 - Ştefan Pălărie, despre examenul de admitere la liceu, separat de Evaluarea Națională: Naște multă rezistenţă pentru că atinge un subiect sensibil. Dacă nu ai bani de meditaţii, vei fi sortit examenului săracilor
23:55 - Trei polițiști din SUA au împușcat un bărbat fără picioare ce se afla într-un scaun cu rotile. Cum și-au motivat polițiștii fapta (VIDEO)
23:53 - Oamenii se tem de o posibilă poluare cu produse petroliere pe Râul Argeș / S-au putut observa dâre de combustibil
23:43 - Noi proteste masive în Franța față de reforma pensiilor: Sindicatele spun că au fost 2,8 milioane de manifestanţi (VIDEO)
23:14 - Care este pasiunea neștiută a Deliei Matache / Mama ei o pedepsea în copilărie când făcea acest lucru
23:10 - O pasageră din Italia s-a dezbrăcat și s-a bătut cu însoțitorii de bord. Membrii echipajului au legat-o de scaun
22:58 - Gheorghe Ialomițianu (PMP): Guvernul se împrumută, și o face la dobânzi tot mai mari, în loc să ia fondurile europene, care sunt gratis. Riscăm să pierdem o parte din banii UE (VIDEO)
22:53 - Reșițenii s-au descălțat înainte să intre în noul tramvai livrat de turci. De ce au fost nevoiți să facă acest gest (VIDEO)
22:35 - Țigările electronice de tip VAPE, mai dăunătoare decât țigările obișnuite / Provoacă mai multă inflamație în plămâni
22:19 - CCR a amânat iar dezbaterea sesizării depusă de USR și Forța Dreptei asupra legii care majorează salariile primarilor şi şefilor de consilii judeţene