SUA: Părinții ai căror copii au făcut cumpărături, neintenționat, în jocul Fortnite, li se oferă rambursări

SUA: Părinții ai căror copii au făcut cumpărături, neintenționat, în jocul Fortnite, li se oferă rambursări
Sursa foto: Pixabay

Vești bune pentru părinții din SUA ai căror copii au cheltuit bani pe obiecte din popularul joc Fortnite, fără permisiunea lor. Aceștia vor fi despăgubiți, și anume, vor putea cere o rambursare, începând de miercuri, scrie BBC.

Jocul i-ar fi păcălit pe jucători să facă achiziții neintenționate și a încălcat viața privată, acuză Autoritatea de reglementare din SUA.

Dezvoltatorul Fortnite trebuie să plătească sute de milioane de dolari sub formă de rambursări

Dezvoltatorul Fortnite, Epic Games, a fost de acord să plătească 245 de milioane de dolari sub formă de rambursări, în anul 2022.

Comisia Federală pentru Comerț (FTC) a început acum procesul de contactare a 37 de milioane de persoane pentru a le informa cu privire la despăgubiri.

Fortnite este unul dintre cele mai populare jocuri video din lume, cu peste 400 de milioane de jucători. Este un joc video free-to-play, ceea ce înseamnă că, deși nu există niciun cost inițial, acesta își face banii prin intermediul jucătorilor care fac achiziții în joc.

FTC a declarat că Epic Games a păcălit jucătorii cu „interfețe înșelătoare” care puteau declanșa achiziții în timp ce jocul se încărca și a acuzat-o că are setări implicite care încalcă viața privată a oamenilor.

În total, a acceptat o înțelegere de 520 de milioane de dolari cu Epic Games în legătură cu aceste acuzații.

Aceasta include o amendă de 275 de milioane de dolari legată de modul în care Fortnite colectează date despre utilizatorii săi, inclusiv despre cei cu vârste sub 13 ani, fără a informa părinții.

Este cea mai mare amendă aplicată vreodată de FTC pentru încălcarea unei reguli

Restul acordului va fi plătit sub formă de rambursări. Conform înțelegerii din SUA, se vor face rambursări pentru achizițiile în joc, cum ar fi ținutele și loot boxes, precum și pentru moneda virtuală V-Bucks din Fortnite.

Cei care au fost contactați de FTC vor avea timp până în luna ianuarie 2024 pentru a-și depune cererea.

Aceasta include reclamațiile oricărei persoane din SUA care crede că a fost taxată în joc pentru obiecte pe care nu și le-a dorit, între ianuarie 2017 și septembrie 2022.

Dar include, de asemenea, în mod specific, persoanele care spun că copilul lor a făcut o achiziție folosind cardul de credit fără știrea lor – deși acest lucru trebuie să fi avut loc între perioada mai limitată ianuarie 2017 și noiembrie 2018.

Despăgubirea poate fi solicitată de persoanele care pot demonstra că contul lor de Fortnite a fost făcut inaccesibil după ce au făcut o plângere la compania de carduri de credit cu privire la comisioanele abuzive.

Urmăriți B1TV.ro și pe