TikTok şi-ar putea lansa propriul serviciu de muzică

TikTok şi-ar putea lansa propriul serviciu de muzică
Foto: Pixabay

ByteDance, compania chineză care deţine TikTok, a depus o cerere de marcă comercială pentru un serviciu numit „TikTok Music” la Oficiul de brevete și mărci comerciale din SUA în luna mai.

Depunerea, observată pentru prima dată de Business Insider, sugerează că marca ar putea fi aplicată unei aplicații mobile care le-ar permite utilizatorilor să cumpere, să joace, să partajeze și să descarce muzică.

TikTok este deja un rival major pentru platformele mari de social media precum Facebook și Instagram, iar această mișcare l-ar putea plasa în concurență directă cu companii precum Spotify și Apple Music.

TikTok ar putea lua în considerare un serviciu de muzică

Un raport lansat de companie în 2021 a sugerat că 175 de melodii care erau în tendințe pe platforma de scurt-video au ajuns în topul Billboard 100. Cu toate acestea, un raport recent al unui investitor în muzică din Marea Brinatie sugerează că melodiile populare pe TikTok generează vizualizări suplimentare pe YouTube și sunt transmise în flux pe alte platforme precum Spotify.

Un TikTok care integrează un serviciu de streaming pentru muzică ar deveni o mare ameninţare pentru jucătorii din această industrie, în frunte cu Spotify. Totodată, compania-mamă a TikTok, ByteDance, operează un serviciu de streaming muzical numit Resso în India, Brazilia și Indonezia. Există posibilitatea ca aceasta să fie folosită ca bază de construcţie a viitorul serviciu.

TikTok a dominat piața de videoclipuri scurte și a fost prima aplicație non-meta care a ajuns la trei miliarde de descărcări în întreaga lume, potrivit Sensor Tower. Creșterea sa a determinat companii precum Instagram și YouTube să-și reconsidere platformele și abordările de afaceri din cauza amenințării cu care se confruntă din partea aplicației video scurte.

Urmăriți B1TV.ro și pe