Tranzacţie de 70 de miliarde de dolari: Microsoft cumpără Activision Blizzard

Tranzacţie de 70 de miliarde de dolari: Microsoft cumpără Activision Blizzard
Foto: Hepta - DPA Images Peter Kneffel

Microsoft a anunţat că va achiziţiona dezvoltatorul de jocuri video Activision Blizzard. Tranzacţia se ridică la circa 70 miliarde de dolari. E cea mai mare achiziţie a companiei cofondate de Bill Gates.

Microsoft va cumpăra Activision Blizzard

Activision Blizzard deţine Candy Crush, unul dintre cele mai populare jocuri pe mobil din lume. De asemenea, a dezvoltat francizele Call of Duty şi World of Warcraft.

Microsoft speră să încheie tranzacția în anul fiscal 2023. Mai apoi, spune gigantul, va deveni „a treia cea mai mare companie de gaming în funcţie de venituri, întrecută de Tencent şi Sony“.

Capitalizarea Microsoft e de 2.300 de miliarde de dolari, de 34 de ori peste valoarea de piaţă a Activision Blizzard, notează ZF.

Bobby Kotick, actualul CEO al Activision Blizzard, ar putea pleca după sfârşitul unei perioade de tranziţie. Activision Blizzard a redevenit independentă acum câțiva ani, după cinci ani în portofoliul Vivendi.

Ce înseamnă achiziția Activision Blizzard de către Microsoft pentru pasionații de jocuri

Microsoft va putea publica apoi francize precum Warcraft, Diablo, Overwatch, Call of Duty şi Candy Crush.

„Vom oferi cât mai multe jocuri Activision Blizzard cu putinţă pe Xbox Game Pass şi PC Game Pass, atât titluri noi, cât şi jocuri din incredibilul catalog al Activision“, a declarat Phil Spencer, şeful diviziei de gaming din cadrul Microsoft.

Xbox Game Pass are în prezent 25 de milioane de abonaţi.

Urmăriți B1TV.ro și pe