Uber aduce o schimbare radicală. Cum se va calcula noul tarif al curselor și ce impact va avea asupra clienților

Uber aduce o schimbare radicală. Cum se va calcula noul tarif al curselor și ce impact va avea asupra clienților
Foto: Pixabay.com

Uber nu calculează tariful doar în funcție de kilometri, iar acest lucru nu mai este cu siguranță un secret printre utilizatori. Recent însă, a mai fost adăugat un aspect în funcție de care sunt evaluate sumele pe care clienții le plătesc.

Tariful dinamic adoptat de Uber nu se va schimba, dar vor fi introduse și alte aspecte ce vor putea conduce la creșterea tarifului. Astfel, Uber ar putea introduce un mecanism prin care să taxeze clienți mai scump, însă fără ca aceștia să poată obiecta.

Noi reguli pentru tarifele Uber. Capcana pentru cei mai mulți dintre clienți

Uber ar putea introduce tarife noi, în funcție de timpul pe care clienții sunt dispuși să îl petreacă în trafic. Mai exact, dacă un călător se grăbește, acesta ar putea fi taxat extra.

Uber dorește să implementeze un sistem prin care să identifice dacă utilizatorul se grăbește, iar în funcție de asta, el ar putea fi taxat în plus, fără drept de obiecție, scrie Playtech.ro.

Chiar dacă o cursă ar fi mai ieftină, ea va fi taxată suplimentar, dacă clientul se grăbește.

Potrivit sursei citate mai sus, cea mai recentă corelație este determinată de bateria telefonului și prețul cursei Uber. Justificare pare să fie un simplă, dacă ai bateria încărcată la telefon, cursa aceea este programată și nu este un eveniment ce te ia prin surprindere.

În cazul în care telefonul este descărcat, atunci cursa ta ar putea fi mai scumpă, Uber considerând că este un eveniment neprevăzut, pentru care te grăbești.

Ultima oră
12:51 - Discursul lui Klaus Iohannis, acoperit de susținătorii lui Ludovic Orban. Ce s-a scandat pe tot parcusul Congresului PNL (VIDEO)
12:45 - Florin Cîțu, huiduit în timpul discursului de la congresul PNL: Cei care strigați ”demisia” înseamnă să vă dați jos propriul Guvern, da? Numai Dragnea făcea asta! (VIDEO)
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)