Un vlogger şi-a “sacrificat” maşina intenţionat pentru a testa noua funcţie introdusă pe iPhone 14 (video)

Un vlogger şi-a “sacrificat” maşina intenţionat pentru a testa noua funcţie introdusă pe iPhone 14 (video)
Foto: captura video.

Autorul canalului TechRax a decis să testeze noua funcția de notificare a autorităților în caz de accident rutier, introdusă odată cu noile generaţii de telefoane şi ceasuri de la Apple. Şi a făcut-o într-un mod original. Pentru asta a organizat un adevărat crash test cu o maşină pe care a cumpărat-o din bani proprii, notează autoblog.

Controlul maşinii s-a făcut autonom

Potrivit sursei citate, pentru a efectua testele, vloggerul și echipa sa au amenajat bariere într-un câmp din “scheletele” altor autovehicule. În acest “perete” maşina funcţională folosită pentru experiment fost izbită, însă la volan şi în habitaclu nu se afla nimeni. Controlul maşinii s-a făcut autonom, iar noul iPhone 14 Pro a fost simplu fixat cu bandă adezivă de unul dintre scaune.

Într-o primă încercare automobilul a fost lansat spre obstacol cu viteză mică. iPhone-ul a reușit să înregistreze coliziunea și a început o numărătoare inversă până la un apel automat la serviciul de salvare, însă a fost remarcat un lag sau un delay, o întârziere de aproximativ 10 secunde.

Senzorii smartphone-ului au putut determina impactul

În a doua tentativă maşina a fost accelerată mai tare, iar impactul a fost ceva mai puternic. Încercarea a avut de asemenea succes. Senzorii smartphone-ului au putut determina impactul și a demarat o numărătoare inversă până la contactarea serviciilor de urgență.

Amintim că în urma unui accident rutier, şoferul care are în posesie cel mai nou telefon sau ceas de la Apple are la dispoziție 10 secunde pentru a confirma astfel că este ok şi nu e necesar de solicitat ambulanța. În cazul în care este în stare inconștientă şi nu poate anula cronometrul, serviciile de intervenție sunt notificate imediat şi li se expediază locaţia telefonului/ceasului, relatează autoblog.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:41 - Rareș Bogdan: Eu sper din suflet să ne prindă Crăciunul în Schengen / Întrebarea este ce se întâmplă în cazul în care nu vom fi admiși. România poate fi un jucător (VIDEO)
22:31 - Unde merg cele 31,5 miliarde euro primite recent de România de la UE
22:28 - Dani Oțil, ultimatum pentru Gabriela Prisăcariu. Motivul pentru care prezentatorul TV ar fi dispus să divorțeze: „Nu vreau să pun presiune pe tine”
22:03 - Trăian Băsescu, lăsat fără microfon în Parlamentul European în timp ce enumera lideri europeni care „s-au pus în slujba lui Vladimir Putin” (VIDEO)
21:58 - Un avion NATO specializat în misiuni de spionaj, strategice și tactice survolează în cerc teritoriul României
21:55 - Alina Petre nu și-a pierdut speranța în dragoste. Fosta noră a lui Virgil Măgureanu vrea să se căsătorească din nou: „Voi face pasul când va veni momentul”
21:34 - Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: Mi s-a spus că în cazul Finlandei lucrurile sunt complet schimbate / Nu cred că premierul Olandei mai are vreun motiv să se opună. Ar fi o jignire pentru poporul român (VIDEO)
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Thriller real la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins în apropierea școlii. Criminalul a fost prins și…declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei