Apple încearcă să reducă dependența față de China și își extinde producția în India

Apple încearcă să reducă dependența față de China și își extinde producția în India
Foto: Hepta - Zuma Press / Liau Chung-ren

Apple Inc ar putea produce în India unul din patru iPhone-uri până în 2025, susţin analiştii de la J.P.Morgan, gigantul tehnologic american căutând alternative la China, pe fondul tensiunilor dintre Washington şi Beijing, şi al restricţiilor din statul asiatic, care au afectat producţia, transmite Reuters, relatează Agerpres.

În contextul tensiunilor din ce în ce mai acerbe dintre SUA și China, companii precum Apple încearcă să-și mute producția de gadgeturi în alt colțișor al Asiei, în India. Pași mici în acest sens s-au făcut de mai mulți ani, dar acum, procesul se accelerează.

Până și iPhone 14 se va face în India

J.P.Morgan se aşteaptă ca la finalul anului Apple să mute aproximativ 5% din producţia de iPhone 14 în India, şi estimează că aproximativ 25% din toate produsele Apple, inclusiv Mac, iPad, Apple Watch şi AirPod, să fie fabricate în afara Chinei până în 2025, de la 5% în prezent.

„Furnizorii din Taiwan, cum ar fi Hon Hai şi Pegatron, joacă un rol cheie în relocarea spre India. Pe termen mediu spre lung, previzionăm că Apple va apela la furnizorii local din India”, susţin analiştii băncii americane.

Acum o lună, un raport Bloomberg, citând surse apropiate companie, a menționat că Apple colaborează cu mai mulți furnizori pentru pentru a-și majora într-un ritm accelerat producția în India. Până și Foxconn, unul dintre cei mai vechi colaboratori ai Apple, analizează procesul de transportare a componentelor din China și posibilitățile de asamblare a iPhone 14 la fabrica sa din orașul indian Chennai, menționează sursa citată.

La fel, în luna august, publicația niponă Nikkei a obținut informații despre eforturile companiei conduse de Tim Cook de a-și muta producția de Apple Watch și MacBook în Vietnam.

Urmăriți B1TV.ro și pe