Valoarea Bitcoin a urcat până la 63,821 dolari. Vor dispărea banii fizici?

Valoarea Bitcoin a urcat până la 63,821 dolari. Vor dispărea banii fizici?
Bitcoin / Foto: Hepta

Bitcoin, cea mai populară criptomonedă din lume, cunoaște creșteri exponențiale în ultima perioadă. Astăzi, 20 octombrie, moneda virtuală valora 63.821 de dolari pe unitate, iar analiștii pieței crypto consideră că această creștere nu se va termina prea curând. 

În perioada actuală, nu doar Bitcoin se află într-un trend ascendent. Piața criptografică recunoaște o creștere o ascensiune istorică, la rândul ei. Statisticile arată că, per total, capitalizarea monedelor digitale valorează peste 2,5 trilioane de dolari. Pe lângă Bitcoin, și moneda Ethereum (ETH), Binance Coin, moneda celui mai cunoscut broker virtual, dar și Polkadot (DOT) cunosc și ele creșteri exponențiale.

Ce se va întâmpla cu banii fizici?

Foarte multe instituții financiare ce operează cu bani fizici se declară îngrijorate de trendul ascendent și popularitatea din ultima perioadă a criptomonedelor. Aceștia sunt îngrijorați, deoarece criptomonedele se prezintă drept o piață economică neguvernamentală, ce nu este afectată de inflație, monele virtuale fiind finite. 

Chiar și așa, băncile și guvernele nu se opresc din a ține pasul cu tehnologia. Multe instituții guvernamentale și-au creat deja propria criptomonedă, doar că aceasta din urmă va avea sprijinul statului și va fi integrată în politica monetară.

„Când ne uităm la acest univers, cea mai fiabilă este moneda noastră digitală a băncii centrale. De ce? Pentru că au sprijinul statului și sunt integrate în politică monetară. Înainte de pandemie, amintiți-vă că obișnuiam să spunem, viitorul este digital. Odată cu pandemia, viitorul a sosit și foarte proeminent în lumea banilor”, a spus oficialul FMI Kristalina Georgieva.

Cea mai rapidă creștere 

Vineri, 1 octombrie, Bitcoin valora 47,200 de dolari pe unitate, iar astăzi valoarea Bitcoin a urcat până la 63,821 dolari pe unitate.

Banca centrală chineză le-a interzis instituţiilor financiare, societăţilor de plată şi societăţilor din domeniul Internetului să faciliteze comerţul cu criptomonede.

Potrivit agenţiei financiare de presă Bloomberg, toate tranzacţiile cu aceste monede sunt de-acum ilegale în China. Aceasta urmând să-și creeze propria criptomonedă ce va fi atent controlată de către stat.

Ultima oră
08:23 - Au început repetițiile de 1 Decembrie. Principalele artere rutiere din centrul Bucureștiului, închise
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale