WhatsApp a lansat Communities. Cu ce vine nou această opțiune

WhatsApp a lansat Communities. Cu ce vine nou această opțiune
Sursa Foto: Pixabay

WhatsApp a lansat la nivel global o nouă opțiune numită Communities.

Această opțiune le permite utilizatorilor platformei să creeze grupuri sub o singură structură. Administratorii grupurilor au acces la trimiterea de mesaje către mii de oameni, lucru care poate fi util în companiile mari sau în școli. WhatsApp a anunțat și că va crește numărul maxim de oameni ce pot face parte dintr-un grup obișnuit, de la 256, la 1.024.

Ce face funcția Communities

Această funcție le permite utilizatorilor să reunească mai multe grupuri separate sub o singură umbrelă, spune compania. Cei ce folosesc funcția vor putea să primi mesaje trimise către întreaga comunitate și pot gestiona mai simplu grupuri mai mici care fac parte dintr-o anumită comunitate. Totodată comunitatea va beneficia de instrumente noi pentru administratori dar și de mesaje tip anunț care pot fi trimise tuturor și instrumente de control asupra grupurilor care pot fi incluse.

„Comunitățile, precum locuitorii unui cartier, părinții elevilor unei clase și angajații unei firme pot acum conecta mai multe grupuri sub o singură umbrelă, pentru a organiza conversații de grup pe WhatsApp. Pentru a începe, utilizatorii trebuie să acceseze tab-ul Comunități noi din partea de sus a chat-urilor pe Android și din partea de jos pe iOS. De acolo se poate crea o nouă comunitate sau se pot adăuga grupuri existente”, spune compania.

Ce îmbunătățiri aduce WhatsApp

WhatsApp vine și cu îmbunătățiri asupra modului în care funcționează grupurile – indiferent dacă fac sau nu parte dintr-o comunitate. Astfel, acum există Secțiunea Polls care este o „modalitate distractivă și eficientă” de a lua decizii într-un grup, fără a trimite un spam tuturor celor din chat. Totodată a fost creată și secțiunea apeluri video la care pot participa până la 32 de persoane, pentru situațiile în care utilizatorii trebuie să se reunească într-un grup, fie că este vorba despre o discuție cu familia sau o întâlnire pentru serviciu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:18 - Cătălin Drulă: USR îl susține în continuare pe Nicușor Dan; probabil spre finalul anului 2023 va trebui să avem decizia privind candidatul. PNL îi face șicane și în Consiliul General, și în alte părți (VIDEO)
21:11 - Cabral Ibacka, adevărul despre show-ul „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”: „Treaba e foarte simplă …”
21:11 - Elon Musk, cu armele pe noptieră. Fotografia cu care și-a șocat urmăritorii pe Twitter (FOTO)
20:44 - Cătălin Drulă: La 1 ianuarie intră în vigoare încă vreo 20.000 de pensii speciale care până acum nu existau, cele ale primarilor. Proiectul USR de abrogare e blocat în sertarul comisiilor de la Senat de luni de zile (VIDEO)
20:31 - Cătălin Drulă, despre plecarea USR de la guvernare: „Iohannis avea acest plan de a guverna cu PSD”
20:29 - Datele a peste 5 milioane de utilizatori Twitter au fost publicate pe un forum de hacking
20:23 - Cătălin Drulă, despre revocarea lui Niculae Bădălău: Depinde de Marcel Ciolacu, în întregime. Când apar astfel de scandaluri, le tergiversează în speranța că se uită (VIDEO)
20:04 - ACER avertizează că pentru statele Uniunii Europene ar putea dificil să-și umple depozitele de gaze anul viitor
19:54 - Anamaria Prodan va putea păstra numele Reghecampf după divorț: „Ar trebui să-i fie jenă pentru toată mizeria pe care a aruncat-o asupra acestei familii”
19:53 - Brazilia, a doua echipă calificată matematic în optimile Cupei Mondiale din Qatar! Elveția, „condamnată” să joace un meci de totul sau nimic cu Serbia