WhatsApp, amendată cu 225 de milioane de euro. Care sunt motivele

WhatsApp, amendată cu 225 de milioane de euro. Care sunt motivele
Foto: Pixabay

Autoritatea pentru protecția datelor din Irlanda a amendat WhatsApp cu 225 milioane de euro pentru lipsa de transparență în modul în care a partajat datele userilor cu alte companii deținute de Facebook.

WhatsApp, amendată în Irlanda

Aceasta este cea mai mare amendă aplicată de autoritatea irlandeză, fiind dată la presiunea omoloagelor sale din alte țări, precizează Reuters. Data Protection Commission a fost criticată de alte țări membre UE că, deși putere de decizie, e foarte lentă în a lua decizii când este vorba de giganții tech americani și că dă amenzi prea mici.

DPC a transmis că a găsit încălcări la modul în care WhatsApp a explicat cum a procesat datele userilor, dar și ale celor care nu au cont.

Probleme au fost constatate mai ales la modul în care date despre useri au fost trimise de la WhatsApp către alte companii din grup: Facebook, Messenger, Instagram.

WhatsApp a anunțat că va contesta amenda deoarece că o consideră exagerată și pentru că a luat măsurile necesare pentru a asigura transparența informațiilor. În plus, sancțiunea se referă la situația din 2018.

De precizat este că Facebook au chiar în Irlanda sediile europene.