WhatsApp face o nouă schimbare / Ce funcție vor avea utilizatorii aplicației de mesagerie

WhatsApp face o nouă schimbare / Ce funcție vor avea utilizatorii aplicației de mesagerie
Sursa foto: Pixabay

WhatsApp a anunțat că introduce „statusurile vocale” care vor permite mesaje vocale de până la 30 de secunde, rămânând postate timp de până la 24 de ore.

WhatsApp aduce o nouă funcție pentru utilizatori

Pentru a realiza un status vocal, utilizatorii trebuie doar să atingă pictograma microfonului din ecranul de stare. Noua funcție are rolul de a personaliza actualizările statusului, potrivit Meta.

WhatsApp introduce această nouă funcție, după ce a observat o creștere semnificativă a mesajelor vocale. Anul trecut, aplicația de mesagerie a susținut că utilizatorii au trimis, în medie, 7 miliarde de mesaje vocale pe zi.

Prin intermediul funcției introduse de WhatsApp, utilizatorii vor putea trimite actualizări personale prin exprimare verbală. În loc de fotografii, videoclipuri, gif-uri, text sau orice altceva, contactele vor vedea un player pe care vor putea apăsa pentru a asculta starea, potrivit bussinesmagazin.ro.

WhatsApp mai introduce și „selectarea audienței private” pentru a alege cine poate vedea actualizările de stare. Va fi introdus un buton de selectare a publicului care va apărea pe ecranul de stare, similar celor de la postările de pe Facebook.

„Cercul colorat” care apare în jurul profilului unei persoane care și-a actualizat statusul este o altă noutate venită din partea companiei. Acesta are rolul de a semnala atunci când un nou status a fost adăugat și va fi vizibil în listele de chat, de participanții grupurilor și în informațiile de contact.

Urmăriți B1TV.ro și pe