WhatsApp introduce o nouă funcție. Detalii despre „View Once” și cum funcționează

WhatsApp introduce o nouă funcție. Detalii despre View Once și cum funcționează
Foto: Pixabay.com

O nouă funcție este lansată astăzi în WhatsApp, care va permite utilizatorilor să trimită videoclipuri și imagini care vor fi șterse automat după ce au fost vizualizate o singură dată.

Funcția „Vizualizează o dată” este disponibilă numai pe cea mai recentă versiune de WhatsApp, care este activată atingând o pictogramă din bara de text înainte de a trimite mesajul, scrie AFP.

Utilizatorii sunt, de asemenea, avertizați să „trimită fotografii sau videoclipuri cu vizualizare numai după ce media este activată persoanelor de încredere”, deoarece este încă posibil să faceți o captură de ecran sau o înregistrare pe ecran a materialului înainte de a dispărea.

„În timp ce luăm fotografii sau videoclipuri pe telefoanele noastre a devenit o parte atât de mare a vieții noastre, nu tot ceea ce împărtășim trebuie să devină o înregistrare digitală permanentă”, a declarat Facebook, care deține WhatsApp.

„Pe multe telefoane, simpla realizare a unei fotografii înseamnă că va ocupa spațiu în camera dvs. pentru totdeauna.

„De aceea, astăzi lansăm noi fotografii și videoclipuri View Once care dispar din chat după ce au fost deschise, oferind utilizatorilor și mai mult control asupra confidențialității lor.

„De exemplu, s-ar putea să trimiteți o fotografie View Once cu niște haine noi pe care le încercați la un magazin, o reacție rapidă la un moment dat sau ceva sensibil, cum ar fi o parolă Wi-Fi”, a adăugat Facebook.

Compania a mai menționat că, dacă destinatarul mesajului alege să îl raporteze, atunci imaginea sau videoclipul va fi redirecționat către echipa de securitate WhatsApp.

Deși mesajele de pe WhatsApp sunt criptate end-to-end, atunci când o persoană este raportată, o versiune necriptată a celor mai recente mesaje este trimisă companiei.

Ultima oră
07:29 - Preşedintele Iohannis participă la Adunarea Generală a ONU. Azi va susţine intervenţia naţională
23:55 - Președintele Consiliului European denunță „lipsa de loialitate” a SUA. Charles Michel, mesaj dur după decizia Australiei de a renunța la submarinele franceze în favoarea celor americane
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul misterios ar fi un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”