WhatsApp, Messenger și Instagram vor fi unificate într-un singur serviciu

WhatsApp, Messenger și Instagram vor fi unificate într-un singur serviciu
Sursa Foto: Getty Images

Facebook Messenger, WhatsApp şi Instagram vor fi comasate într-un singur serviciudespre care va vorbi întreaga lume. Toate trei rețele de socializare vor rămâne însă aplicaţii de sine stătătoare, dar vor fi legate, astfel încât utilizatorii să poată comunica între ei indiferent dacă au sau nu conturi pe celelalte servicii, transmite La Repubblica.

Facebook motivează mişcarea prin faptul că doreşte să ofere servicii de mesagerie rapide şi simple, dar care să fie şi private. În plus, directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, intenţionează să încorporeze criptarea integrală a acestor aplicaţii.

Superchat-ul despre care va vorbi întreaga lume

Au început deja marile manevre pentru crearea unei superchat care va reuni miliarde de utilizatori.

În prezentexistă 2,5 miliarde de conturi active pe Facebook, alte 2 miliarde de conturipe WhatsApp și un miliard și 300 milioane de conturi pe Messenger. Prin comasarea celor trei servicii, putem ajunge la peste 5 miliarde de conturi. Evident, fiecare dintre noi are mai multe profiluri și în multe cazuri este înregistrat chiar pe toate cele trei platforme, astfel încât cifra trebuie revizuită în jos. Dar chiar şi aşa, dimensiunea este impresionantă. Superchat-ul care va unifica toate cele trei servicii va deveni principalul canalintegrat pe care va comunica toată lumea.

Cei din orașul Menlo Park din statul Californiaau început deja să lucreze la sistemul de comunicații „inter-social” care a fost anunțatla începutul anului trecut, atunci când Mark Zuckerberg a anunțat că viitorul produselor sale va fi intim, privat, că social media se va muta progresiv din pieţele virtuale în locuri mai restrânse.

”Facebook Messenger, WhatsApp şi Instagram vor fi construite pe o nouă tehnologie de mesagerie care va permite trimiterea de mesaje, fotografii şi clipuri video de pe o aplicaţie pe alta. Procesul nu va fi unul simplu, iar implementarea lui ar putea avea loc la începutul anului viitor.”, spunea Mark Zuckerberg.

După ce vor avea loc aceste schimbări, un utilizator al Facebook, de exemplu, va putea să trimită un mesaj criptat cuiva care are doar cont pe WhatsApp.

Nu este o coincidență faptul că în ultimele luni au sosit diverse actualizări pentru grupuri şi că recent, au fost lansate Camerele.

Lockdownul din întreaga lume a accelerat nevoia de canale paralele pentru a comunica într-un mod sigur și mai puțin haotic. Primii paşi în această direcţie au fost făcuţi de dezvoltatorul italian Alessandro Paluzzi, care a identificat câteva detalii ascunse între codurile de programare ale versiunilor beta ale celor trei aplicații destinate să fuzioneze, cel puțin în ceea ce privește mesageria.

„Obţine Messenger pe Instagram”

Paluzzi a lansat câteva ecrane pe care sunt vizibile anumite secțiuni ale aplicațiilor. De exemplu, printre setările personale de pe Instagram există o voce, „Get Messenger in Instagram”, adică „Obţine Messenger pe Instagram”, modificată și în „Update Messaging” cu sigla Messenger, care oferă posibilitatea de a discuta fără soluție de continuitate, făcând salturi între cele două programe. Așa cum confirmă de altfel și un alt ecran de introducere dedicat utilizatorilor: „There’s a new way to message on Instagram”. „Există un nou mod de a trimite mesaje pe Instagram”.

Conform unei scheme care va lăsa aplicațiile să fie autonome pentru funcțiile lor distinctive, experiența ar trebui să devină din ce în ce mai asemănătoare de ambele părți, dar le va conecta din ce în ce mai mult în ceea ce privește comunicarea între utilizatori. Pe de altă parte, Menlo Park nu mai comunică de ceva timp în manieră granulară datele utilizatorilor activi, limitându-se să ilustreze audiența generală a produselor sale. Același discurs pe Messenger: unde se vede ecranul prin care utilizatorii vor fi informați că pot vorbi cu cei de pe Instagram.

Facebook motivează mişcarea prin faptul că doreşte să ofere servicii de mesagerie rapide şi simple, dar care să fie şi private.