WhatsApp, noi clauze pentru partajarea datelor cu Facebook. Informațiile personale la care vei fi nevoit să acorzi acces

WhatsApp, noi clauze pentru partajarea datelor cu Facebook. Informațiile personale la care vei fi nevoit să acorzi acces

Aplicația WhatsApp introduceun nou set de condiţii de utilizare, cu privire la transmiterea informaţiilor colectate către Facebook.

Utilizatorii auînceput să primească de miercuri, notificareprin care sunt înștiințați cu privire lao serie de modificări pe care le va suferi regulamentul de folosire a aplicaţiei.

Actualizarea politicii de confidențialitate s-a făcut la nivel global și a obligat utilizatorii să accepte noile condițiile sau să își șteargă contul. Actualizarea a fost lansată atât utilizatorilor Android, cât și celor iOS.

Modificările sunt împărţite în trei categorii, în funcţie de modul în care vor fi folosite datele:

– Legate direct de folosirea WhatsApp
– În legătură cu modul în care companiile care vând pe WhatsApp pot folosi servicile Facebook pentru a stoca comunicările cu clienţii
– Pentru integrarea WhatsApp cu Facebook

Ce fel de informații vor fi partajate cu Facebook

Potrivit gadgetsnow.com, aproape toate informațiile vor fi partajate cu Facebook. Politica de confidențialitate WhatsApp prevede în mod clar că numărul de telefon, adresa IP, informațiile dispozitivului mobil.

„Informațiile pe care le împărtășim cu Facebook includ informațiile de înregistrare a contului dvs. (cum ar fi numărul de telefon), datele despre tranzacții, informații legate de servicii, informații despre modul în care interacționați cu alții (inclusiv companii) atunci când utilizați serviciile, informații despre dispozitivul mobil, adresa dvs. IP și poate include alte informații identificate în secțiunea privind politica de confidențialitate intitulată „Informații pe care le colectăm” sau obținute la notificarea dvs. sau pe baza consimțământului dvs. ”, notează politica de confidențialitate.

Facebook va avea acces la o serie întreagă de informaţii colectate de WhatsApp, de la datele tranzacţiilor realizate de cei care vor face cumpărături, la cele de identificare ale device-urilor şi IP-urile utilizatorilor.

Noile clauze vin să faciliteze noua strategie de monetizare a WhatsApp, care, în loc de reclame, se va axa pe servicii oferite companiilor. Acestea vor putea comunica cu clienţii şi vinde direct în cadrul platformei.

Reglementarea va intra în vigoare începând cu 8 februarie 2021 și, pentru a continua să utilizeze aplicația, utilizatorii vor trebui să le accepte.

Ultima oră
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile
20:40 - Guvernul Dacian Cioloș și-a stabilit componența. Cum arată lista de miniștri cu care va merge USR în Parlament
20:36 - Dezastru în sudul Indiei din cauza inundațiilor: Zeci de persoane au murit sau sunt date dispărute, iar viiturile și alunecările de teren au devastat comunitățile din regiune (VIDEO)
20:06 - O scriitoare spaniolă de succes era de fapt… trei bărbați. Aceștia au ieșit din anonimat după ce au câștigat un premiu literar de un milion de euro
19:37 - 41.566 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 22.629 cu prima doză. România ar putea trece luni de 6 milioane de persoane vaccinate cu măcar o doză
19:20 - Ea este concurenta căreia Carla`s Dreams i-a promis 100.000 de euro!
18:31 - Octavian Berceanu: Garda de Mediu, o instituție normală în contextul politic românesc, în care angajaților le era frică să vorbească. Controalele direcționate politic, cea mai mare presiune pe care o aveau (VIDEO)
18:07 - Alfred Simonis (PSD): Este exclus să votăm guvernul Cioloș, la ce nume au apărut
17:44 - Dacian Cioloș: Cred că și pentru PSD putem fi o soluție pentru a depăși lunile următoare / Nu știu care au fost motivele reale pentru care m-a desemnat Klaus Iohannis
17:25 - SURSE: După PSD, nici PNL nu exclude scenariul alegerilor anticipate. Marcel Ciolacu și Florin Cîțu trimit semnale în teritoriu pentru ca organizațiile să se pregătească de campanie (VIDEO)