Alertă meteo! Cod galben și portocaliu de fenomene periculoase în următoarele 48 de ore

Alertă meteo! Cod galben și portocaliu de fenomene periculoase în următoarele 48 de ore
Foto: Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben și portocaliu de furtuni și ploi valabile în cea mai mare parte a țării, în următoarele 48 de ore.

Potrivit ANM, în intervalul 28 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10, în sud, sud-est și centru (județele Maramureș, Bistrița, zona de munte a județelor Suceava și Neamț), se vor semnala fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Avertizare meteo ANM de fenomene periculoase

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sudestice și centrale, iar duminică (29 mai) local și în cele nordice.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55 – 75 km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20 – 30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Codul portocaliu este valabil în intervalul 28 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10 și privește instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente, în Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 50 – 90 l/mp.

Vor fi perioade în care se vor semnala și vijelii (viteze de 75 – 90 km/h), grindină și frecvente descărcări electrice.

Urmăriți B1TV.ro și pe