Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Luna octombrie începe cu temperaturi ridicate, însă aduce ploi în majoritatea regiunilor țării

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Luna octombrie începe cu temperaturi ridicate, însă aduce ploi în majoritatea regiunilor țării
Sursa Foto: Free-Photos/ Pixabay

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarelepatru săptămâni, valabilă până pe 26 octombrie. Potrivit prognozei ANM,vremea rămâne caldăpe durata întregului interval, în sud și în sud-estul țării, cu maxime de 24 -25 de grade Celsius. Totuși,de săptămâna viitoare încep ploile în vest, centru și nord-est.

În luna octombrie va începe să se răcorească în toată România. Temperatura maximă va fi de18 grade Celsius, iar cea minimă va oscila între 13 și 16 grade.

Prognoza meteo pentru săptămâna 28 septembrie – 5 octombrie 2020

Spre sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii noiembrie sunt anunțate ploi abundente în ținuturile estice, centrale, nordice și nord-estice, în timp ce locuitorii din regiunile sudice se vor confrunta cu lipsa acestora. Precipitații mixte încep să cadă pe crestele munților.Între 1 și 5 octombrie se va observa o răcire semnificativă, după care temperaturilecresc din nouși rămân ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și vestice.

Prognoza meteo pentru săptămâna5 – 12 octombrie 2020

În intervalul 5-12 octombrie, aversele se vor încadra în limitele normale ale perioadei, cu tendința de a fiușor mai ridicate în nord-vest și mai scăzute în sud-est. Temperatura peste medie se menține în regiunile sudice. După 5 octombrie, un nou val de aer cald aducemaximele termice până spre 25-28 de grade în sudul țării, în timp ce în nord se vor înregistra frecvent 20-25 de grade.

Prognoza meteo pentru săptămâna 12 – 19 octombrie 2020

În jurul datei de 10 octombrie, ploile încetează șiîn nord-vestul României, iar în restul țării se vor apropia de cel normale pentru acest interval.În sudul se vor atingemaxime de 20-25 de grade, în timp ce în nord acestea se vor situa în general între 17 și 22 de grade, ușor mai scăzute doar în depresiunile din estul Transilvaniei.

Începând cu acestă săptămână cresc șansele de apariție a ceții de în vai și în depresiuni,urmând să persiste tot mai mult cu apropierea de sezonul rece, până spre orele prânzului, în mod izolat. Tot în zonele cuvai și în depresiuninoaptea temperaturile vor coborî frecvent sub 0 grade Celsius și va începe să seformeze brumă și va apărea și fenomenul de îngheț al solului.

Prognoza meteo pentru săptămâna19 – 26 octombrie 2020

Începutul ultimei decade a lunii octombrie aduce cantități de precipitații deficitare în special înMuntenia, estul Olteniei, Dobrogea și sudul Moldovei.

Valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale în majoritatea regiunilor țării, dar mairidicate în regiunile sudice, cumaxime de 15-20 de grade, în timp ce în nord vor fi cuprinse între 12 și 17 grade, chiar ușor mai scăzute în depresiunile intramontane, 10-11 grade Celsius.