Avertisment de caniculă puternică în România, mai ales în zona litoralului

Avertisment de caniculă puternică în România, mai ales în zona litoralului
Foto: MMA / Radu Vioreanu

Un val de caniculă puternică urmează să vină săptămâna viitoare și vremea va fi deosebit de caldă în toată România, dar mai ales litoralul românesc.

Medicii recomandă să consumăm minim 2 litri de apă când e caniculă

În ultimii ani, verile pe litoral au fost destul de violente din cauza căldurii care, pe an ce trece, nu întârzie să ne uimească.
În plin sezon, trebuie să avem grijă la diverși factori care ne pot afecta fizic în perioada caldă și localncii, dar și turiștii nu ar trebui să se lase furați de peisajul frumos al Mării Nerge și să se înarmeze cu multă apă și multe haine deschise la culoare.

Caniculă la plajă / Foto: Pixabay.com

“Trebuie să ne ferim de soare, nu trebuie să ieșim din casă între orele 10.00 și 17.00, trebuie să purtăm haine de culori deschise din bumbac, să purtăm pălării, să consumăm 2 litri de apă, multe fructe și legume, trebuie să avem grijă de cei în vârstă să nu iasă în căldură.” A declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Constanța doctor Claudia Diana Tatarici.

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele săptămâni care este valabilă până în data de 3 iulie. Meteorologii spun că zilele caniculare vor fi  25, 26 și 27 iunie, iar șanse de ploi vor fi doar în 22 iunie.

Urmăriți B1TV.ro și pe