Avertizare ANM: Cod galben de ceață în mai multe localități

Avertizare ANM: Cod galben de ceață în mai multe localități

Meteorologii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) au emis, vineri dimineaţă, o atenționare nowcasting Cod galben de ceață pentru judeţe din Sălaj şi Cluj, valabile în următoarele ore.

Cod galben de ceață în mai multe localități din Sălaj și Cluj

Astfel, potrivit meteorologilor, până la ora 10:00 se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m în județul Cluj, respectiv în localitățile Gherla, Cășeiu, Dej, Câțcău și Vad, dar și în județul Sălaj, mai exact în Jibou, Surduc, Gâlgău, Ileanda, Letca, Băbeni, Lozna.

Cu toate acestea, vineri, 11 septembrie, vremea rămâne caldă, temometrele indicând valori cuprinse între 22 și 32 de grade, ușor mai crescute decât cele normale în această perioadă. Cel mai rece va fi în estul Transilvaniei, unde izolat vor fi condiții de ceață. Cerul va fi mai mult senin, exceptând zona montană și regiunile nord-estice, unde vor apărea înnorări temporare și, unde este posibil să cadă ploi scurte. Vântul se va înteți în sudul țării și pe litoral.

În Capitală, vremea se va menține frumoasă, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat în timpul zilei și își va pierde din intensitate noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 15-17 grade. Șansele de ploaie sunt reduse.

La munte, mercurul din termometre va urca până la maxim 24 de grade, iar în timpul nopții vor ajunge la 13 grade. Cerul va fi variabil în timpul zilei, cu posibile înnorări, în timp ce noaptea va deveni senin. Izolat va ploua slab, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări, mai ales pe creste.

La mare avem în continuare, timp frumos şi condiţii bune de plajă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat cu intensificări trecătoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 27 de grade, iar cele minime între 18 și 20 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 23 și 25 de grade.

Prognoza meteo pentru weekendul 11-13 septembrie 2020

Vremea se menține destul de caldă și în weekendul 11-13 septembrie. Temperaturile urcă cu câteva grade față de zilele precedente. Precipitații de scurtă durată sunt prgnozate la munte, dar și un vânt care începe să prindă putere.

Ziua de sâmbătă va fi însorită. La munte sunt prognozate ploi scurte, iar vântul va avea intensificări, în special în vestul Carpaților Meridionali şi în sudul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 25 şi 30 de grade, iar cele minime între 10 şi 20 de grade.

Duminică se resimte o creștere a temperaturilor în toată țara, chiar dacă în zonele montane pot apărea ploi slabe în a doua parte a zilei, iar pe litoral vântul se va intensifica. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 33 de grade, iar cele minime în general între 11 şi 20 de grade.