Avertizare meteorologică: cod galben de furtună în toată țara. Zilele în care vremea se încălzește (VIDEO)

Avertizare meteorologică: cod galben de furtună în toată țara. Zilele în care vremea se încălzește (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

România rămâne sub cod galben de vreme rea și de Rusalii. Avertizarea meteorologilor vizează toate regiunile țării și este valabilă până duminică noapte. Din cauza ploilor abundente, pe mai multe râuri au fost emise coduri de inundații. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în zonele de deal și de munte și în extremitatea de sud a țării, 40…60 l/mp.

Meteorologii au și vești bune, temperaturile vor fi mai ridicate duminică decât zilele anterioare. Maxime termice se vor situa între 23°C și 24°C. Cele mai scăzute valori se înregistrează în zona litoralului, în depresiuni și în Transilvania, cele mai ridicate sunt în regiunile vestice, Banat și Crișana.

„Ne vom regăsi sub influența maselor de aer cu potențial instabilitate atmosferică ridicat. Și duminică, vom avea parte de  fenomene specifice: averse cu caracter torențial, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, descărcări electrice, mai frecvente după-amiază și spre seară în sudul, centru și estul țării, precum și în zonele de deal și de munte. Ne așteptăm ca aceste fenomene să apară în Oltenia, vestul Munteniei, Transilvania, Moldova. Nici celelalte regiuni nu vor fi excluse, dar pe arii restrânse și cu intensități reduse. În sud-est, va predomina cerul înnorat în cea mai mare parte a zilei și vor cădea averse în general slabe”, a explicat meteorologul Alina Șerban pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe