Cod galben de ceață, valabil în România. Meteorologii anunță scăderea vizibilității sub 50 de metri și risc de polei

Cod galben de ceață, valabil în România. Meteorologii anunță scăderea vizibilității sub 50 de metri și risc de polei
Foto: Pixabay.com

Metrologii ANM au emis două avertizări de tip cod galben de ceață, valabile miercuri dimineața în România.

Șoferii sunt sfătuiți să adapteze viteza la condițiile de drum, având în vedere faptul că ceața va determina scăderea vizibilității sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

Cod galben de ceață, valabil în două județe din România

Potrivit datelor oferite de ANM, cele două avertizări au intrat în vigoare la ora 06:00 și se vor încheia la ora 10:00, în cursul acestei dimineți.

Cod galben de ceață în județul Harghita

Atenționarea meteo vizează zona depresionară, acolo unde se va semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului.

Cod galben de ceață în județul Cluj

În Cluj, avertizarea de tip cod galben de ceață este valabilă pentru: Gherla, Apahida, Cășeiu, Bonțida, Iclod, Jucu, Mica, Mintiu Gherlii, Dej, Cuzdrioara, Câțcău, Vad.

Meteorologii ANM au anunțat, aici, ceața care determină scăderea vizibilității, local sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza în funcție și de condițiile locale formarea ghețușului.

Descoperiți și prognoza meteo pentru întreaga lună noiembrie!

Recomandări pentru șoferi

Centrul Infotrafic al Poliției Române a transmis o serie de recomandări pentru șoferii care pleacă la drum în dimineața zilei de miercuri, 17 noiembrie.

Centrul Infotrafic atenționa asupra faptului că la ora 06.20, se circula în condiții de ceață, care reduce vizibilitatea în trafic sub 200 metri și izolat sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Cluj și Harghita.

Recomandăm conducătorilor auto să sporească atenția la volan, să mărească distanța de siguranță între vehicule şi să folosească luminile de ceață din dotarea autovehiculelor”, mai precizează Centrul Infotrafic al Poliției Române.